Συνταγές
Νηστίσιμο κέικ καρότου – πραγματικά είναι τέλειο και αφράτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Δέσποινα Ελευθεριαδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλακια Μπέηκιν
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
2 κτσ. κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
Λίγο μοσχοκάρυδο
2 μεγάλα καρότα στο τρίφτη.
3/4 καρύδια χοντροκομμένα
3/4 σταφίδες ξανθές
Άχνη ζάχαρη για το στόλισμα
Εκτέλεση
Σέ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, τα καρότα, λάδι, κονιάκ, τα αρωματικά.
Τα βράζουμε για 3 με 4 λεπτά τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Δέσποινα Ελευθεριαδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Φοντάν καρότου με καρύδα.
Η συνταγή είναι από κ. Μαρία Χριστοδουλοπούλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υπέροχα καροτοτρουφάκια με ωραία υλικά σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!
Υλικά
500 gr. καρότα
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
200 gr. ινδοκάρυδο
3 κουταλιές της σούπας λικέρ ή κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Καρύδα για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα καρότα να μαλακώσουν, τα πολτοποιούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε τρυπητό.
Τα ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθουμε σε μπαλίτσες και τις “περνάμε” μέσα από την καρύδα και τα ακουμπάμε στα ειδικά χαρτάκια για φοντάν.
Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Η συνταγή είναι από κ. Μαρία Χριστοδουλοπούλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.