Συνταγές
Φιλέτο Κοτόπουλο με τέλεια σως γιαουρτιού!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εάν σου αρέσει το κοτόπουλο, δες πως θα το συνδυάσεις με μία τέλεια σως γιαουρτιού! Θα την κάνεις πολλές φορές!
Η Συνταγή/φώτο είναι της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλο
6 μανιτάρια λευκά
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
200 γρ. γιαούρτι 2% στραγγιστό αγελαδινό
¾ φλυτζ. κρασί λευκό ξηρό
1 κύβο κότας
Λάδι για το τηγάνισμα (προτείνω ηλιέλαιο)
30 γρ. Καλής ποιότητας ελαιόλαδο, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει από μια πρέζα κουρκουμά, κύμινο, και κάρυ, ήπιο κίτρινο.
Εκτέλεση :
Κόβουμε το κοτόπουλο στα 2 χαράζουμε οριζόντιες θήκες τις γεμίζουμε με το σκόρδο κομμένο φέτες αλείφουμε με λάδι και το αφήνουμε στην άκρη.
Πετάμε τα στελέχη από τα μανιτάρια, τα ξεφλουδίζουμε από πάνω τα κόβουμε φέτες, και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι να μαραθούν.
Καθαρίζουμε & ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Στο τηγάνι με τα μανιτάρια ρίχνουμε λάδι κα τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από την φωτιά και τα φυλάμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κοτόπουλο ξανά λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να θωρακιστεί εξωτερικά χωρίς να ψηθεί.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, και μόλις μαραθεί χωρίς να καεί, σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον κύβο με 1/2 φλυτζ. νερό, το καρότο ολόκληρο, και τα βάζουμε στην χύτρα, στον ανάλογο χρόνο, χωρίς τα μανιτάρια.
Ανοίγουμε την χύτρα, βγάζουμε το κοτόπουλο και το καρότο, πολτοποιούμε την σάλτσα με ράβδο μπλέντερ, την σουρώνουμε, αδειάζουμε σε μπολ, και ανακατεύουμε μέσα το γιαούρτι προσεχτικά μην κόψει, μέχρι να γίνει μια ωραία άσπρη κρέμα..
Βάζουμε τα μανιτάρια το καρότο κομμένο φέτες στην χύτρα, ρίχνουμε τη μισή κρέμα σείουμε το σκεύος να ενωθούν από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Σερβίρουμε σε πιάτα, και περιχύνουμε το κάθε πιάτο με κουτάλι, το λάδι με τα μπαχαρικά.
Καλή επιτυχία.!
Η Συνταγή/φώτο είναι της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Στείλε μας και εσύ την δικιά σου ξεχωριστή συνταγή πατώντας εδώ!