Συνταγές
Πολύ ωραίο φαγητό καλό μαγειρεμένο και πεντανόστιμο – φασολάδα στην γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
300 γρ φασόλια τα καθαρίζουμε πλένουμε βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό βράζουμε 5 λεπτά σβήνουμε την κουζίνα και αφήνουμε πάνω στο μάτι σκεπασμένα για μια ώρα, έπειτα στραγγίζουμε το νερό,τα βάζουμε σε ζεστό νερό 3-4 δάχτυλα πάνω από τα φασόλια 50 μλ λάδι 2 μέτρια καρότα 1 φύλλο δάφνης τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά
σε ένα τηγάνι σωταρουμε σε άλλα 50 μλ λάδι 1 κρεμμύδι 1 πράσσο το άσπρο μέρος μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα να μαραθούν 1 κσ πελτέ να καβουρδιστει μισό κουτί ντομάτακια κονκασε λιωμένα αλάτι πιπέρι 1 ποτήρι νερό αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια
ανακατεύουμε βάζουμε το σέλινο και αδειάζουμε στην γάστρα βάζουμε ζεστό νερό να καλύπτει πολύ καλά τα φασόλια σκεπάζουμε και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 β για 40-50.
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχο ψωμάκι στη γάστρα!.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ντενούλα Συνετού-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι ( μπορούμε να κάνουμε και συνδυασμό αλευριων)
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1κγ ζάχαρη
2κγ αλάτι
4-5 κσ ελαιόλαδο
700γρ χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ένα μπολ μεγάλο ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί . Το μείγμα μπορεί να κολλάει λίγο. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.( Το κάνω αποβραδίς). Την επόμενη ανάβουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς και βάζουμε μέσα τη γάστρα με το καπάκι να κάψει. Ρίχνουμε στον πάγκο μας μπόλικο αλεύρι και κάνουμε διπλώματα στο ζυμάρι. Το τοποθετούμε με τα διπλώματα προς τα κάτω μέχρι να κάψει η γάστρα.
Τη βγάζουμε προσεκτικά από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα στο ψωμάκι μας με τα διπλώματα προς τα πάνω. Έτσι θα κάνει ωραία σκασίματα. Σκεπάζουμε τη γάστρα ψήνουμε για μισή ώρα , ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ντενούλα Συνετού-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”