Συνταγές
Φανταστικό γλυκό – Καρυδόπιτα με φύλλο κρούστας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα σιροπι
600γρμ ζαχαρη εγω εβαλα πιο λιγη ζαχαρη 600μλ νερο φλουδες πορτοκαλιού 1 ξυλακι κανελας και 100μλ γρμ μέλι Εκτελεση πρωτα το σιροπι για να κρυώσει πολύ καλα σε κατσαρόλα βαζουμε τα υλικα εκτος το μελι περίπου δυνατη φωτια αφηνουμε να πάρει βράση να λιώσει η ζάχαρη το αφήνουμε να κρυώσει καλά
προσθέτουμε το μελι ανακατεμα Υλικα για την καρυδοπιτα 1 πακετο φυλλα κρουστας 300γρμ καρυδια 4 μεσαία αυγα 150 μμ χυμο πορτοκαλι 200γρμ ζαχαρη εγω δεν εβαλα καθόλου 200γρμ στραγγιστο γιαουρτι 1 κσ κανελα 1/4κγ γαρίφαλο 1 φακελακι βανιλια 20 γρμ μπεκιν 1 πρέζα αλατι και 200μλ ηλιελαιο
Εκτελεση
τα φύλλα κρουστας οπως ειναι ρολο ακομη και παγωμένα απο την κατάψυξη τα κόβουμε σε ρολακια και με τα χερια ανοιγουμε
τα αφηνουμε 1 ωρα για να ξεραθουνε ριχνουμε στο μπλέντερ τα καρύδια προσεχοντας να μην εχουνε τσοφλια
χτυπαμε να γίνουνε ψιλοκομμένα Στο μπωλ του μιξερ βαζουμε αυγα χυμο ζαχαρη γιαουρτι κανελα γαρυφαλλο βανιλια μπεκιν αλατι ανακατεμα και τέλος το ηλιέλαιο το αποσυρουμε απο το μιξερ ριχνουμε στο μπωλ το 1 /6 απο τα φύλλα τα οποία έχουνε ξεραθεί ανακατεμα επειτα το 1/6 καρυδια ανακατεμα επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αλλες 5 φορες αλειφουμε με ηλιέλαιο και αλευρωνουμε 1 ταψακι ορθογωνιο 25 ×32εκατοστα μεσα το μειγμα
ψηνουμε στους 170 βαθμούς αέρα στην επανω σχαρα για 45λεπτα αναλογως το καθε φουρνο οταν ψηθει το γλυκό το βγαζουμε απο τον φουρνο και ριχνουμε σταδιακά το κρύο σιροπι μαζι με τις φλουδες κόβουμε σε κομματια σερβίρεται με παγωτό βανιλια και σερβίρουμε με φλουδα πορτοκαλιού και φυλλα δυόσμου
Η Συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.