Συνταγές
Φανταστικα φιογγάκια γεμιστά με φυστίκι Αιγίνης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Maria Xatzhstamatioy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Φυλο
1 αυγο
50 γραμ μαργαρινη
55 γραμ λαδι ελαφρυ
60 γραμ γαλα 60 γραμ γιαουρτι
1 πρεζα αλατι
2 κ.σ ξυδι
μας πήρε περίπου 3 κουπες α.γ.χ. αλλα μου βγηκε σφιχτο….ηθελε λιγοτερο….αναλογως το αλευρο …μπορει ναθελει περισσοτερο ή λιγοτερο.
Γεμιση
300 γραμ φυστικι καθαρισμενο Αιγινης
1κ.σ ζαχαρη 1 κ.γλ μαστιχα κοπανισμενη
Σιροπι
500 γραμ ζαχαρη,400 γραμ νερο ,χυμο και φλουδα λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε για 10 λεπτα απ τη στιγμη που αρχιζει ο βρασμος και σε μετρια θερμοκρασια. Το αφηνουμε να κρυωσει.
Ζυμωνουμε το φυλο με τα υλικα μας σε θερμοκρασια δωματιου
Το αφηνουμε να ξεκουραστει μια ωρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοιγουμε τεσσερα φυλα με τον πλαστη
Μαζευουμε το καθε φυλο πανω στον πλαστη και το απλωνουμε πισω στον παγκο εργασιας….μαζευουμε το φυλο να γινει στενο σε μακροστενη λουριδα.
βαζουμε μια κ.σ σε αποστασεις απο την γεμιση στο μεσον του φυλου και σκεπαζουμε και με τις δυο ακρες…πιεζουμε με τα δαχτυλα μας τα διακενα και κοβουμε με το μαχαιρι σ αυτα τα σημεια
Σχηματιζονται φουσκωτα πουγκακια
Τα γυριζουμε απ την αλλη πλευρα και τα τοποθετουμε σε καλα λαδωμενο ταψι.
Ραντιζουμε ολα τα φιογκακια με λαδι και ψηνουμε στον αερα για 35 λεπα και στους 170 βαθμους.
Σιροπιαζουμε με χλιαρο σιροπι το ζεστο γλυκο…..ονειρο
τραγανα μελωμενα και προπαντως μυρωδατα…πεντανοστιμο γλυκο χωρις λιπαρα….
Καλή επιτυχία σε όποιον την φτιάξει!
Νόστιμη συνταγή από “Maria Xatzhstamatioy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”