Συνταγές
Φανταστική σπανακόπιτα
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για το φύλλο.
200γρ αλεύρι Κούλα και 200γρ.αλευρι Μάννα 200γρ νερό 25 γρ. λάδι 15γρ ξίδι 10γρ αλατάκι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
1Κιλο σπανάκι πλυμένο στεγνώ 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα 2 πράσα μάραθο δυόσμο αλατάκι πιπεράκι 1 αυγό λίγο λάδι και 50γρ. τραχανά γλυκό.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Από το προηγούμενο βράδυ ετοιμάζουμε το φύλο και το κάνουμε μια μπάλα το τυλίγουμε σέ μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα κόβουμε το ζυμάρι σέ 9 μπαλάκια τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστουν για νά ανοιγουν εύκολα.
Όσο ξεκουράζονται τα μπαλάκια της ζυμης ετοιμάζουμε την γέμιση. Σέ λίγο λάδι σουτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια το πράσο και μετά ρίχνουμε το σπανάκι που το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα. Ρίχνουμε αλατάκι πιπέρι και τα μυρωδικά.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνω το αυγό το ανακατευουμε πολύ καλά καί μετά ρίχνουμε τιν τραχανά. Τα αφήνουμε λίγο καί ανοίγουμε τά φύλα.
Στον πάτο του ταψιού και στο πρώτο φύλο δεν βάζουμε λάδι στρώνουμε το δεύτερο το λαδωνουμε το τρίτο το λαδωνουμε το τέταρτο και ρίχνουμε την μισή γέμιση βάζουμε ένα φύλο και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Στρώνουμε αλλά 4 φύλα λαδωνωντας τα συνολικά φτιάχνουμε 9 φύλα. 4 κάτω 1 στην μέση και 4 επάνω Στο τέλος ραντίζουμε με νερό λάδι χαράζουμε και ψήνουμε στο κάτω μέρος της κουζίνας μου.
Το ταψί μου είναι 30εκ.Οσο χρόνο χρειαστεί.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.