Connect with us

Συνταγές

Φανταστική καρυδόπαστα, ντελικάτη, με φίνα βελούδινη κρέμα βανίλιας και σοκολάτα

Published

on

Φανταστική καρυδόπαστα, ντελικάτη, με φίνα βελούδινη κρέμα βανίλιας και σοκολάτα

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Tzela Antonopoulou”

ΥΛΙΚΑ
7 αβγά χωρισμένα κροκούς -ασπράδια
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
3/4 φλ. αλεύρι
1 κ.σ γεμάτη κακάο
1 φλ. καρυδιά ψιλοκομμένα
1 κ.σ κοφτή μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ γεμάτο κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
1/2 φλ κονιάκ
ξύσμα από εάν μικρό πορτοκαλί
μια καλή πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι
650γρ ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού
Για την κρέμα
6 φλ. γάλα
8 κ.σ ζάχαρη
5 κ.σ γεματούτσικες κορν φλαουρ
2 αβγά
2 βανίλιες
2 κ.σ βούτυρο
1 κ.γ μπέικιν
350 ML κρεμά γάλακτος σε σαντιγί

Για τη γκανάζ σοκολάτας
400γρ σοκολάτα κουβερτούρα
300 γρ γάλα εβαπορέ
2 κ.σ μελί

Εκτέλεση :< /strong>
Ξεκινάμε με το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε επίσης την κρέμα για να κρυώνει.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα και τη ζάχαρη να κάψουν.

Κρατάμε λίγο κρύο γάλα από το σύνολο της συνταγής , όπου θα διαλύσουμε το κορν φλαουρ μαζί με τα αβγά και τις βανίλιες ( τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί).
Αφού κάψει το γάλα γυρίζουμε το μίγμα με το κορν φλαουρ και τα αβγά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Τέλος προσθέτουμε πασπάλισα το μπέικιν και ανακατεύουμε αρχικά επιφανειακά μέχρι να διαλυθεί και να αφρίσει και έπειτα το ενσωματώνουμε μέσα στην κρέμα.
Σκεπάζουμε την κρέμα καλά με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη …μόλις πέσει η θερμοκρασία της την βάζουμε στο ψυγείο.
Ωστόσο ξεκινάμε να φτιάχνουμε την καρυδόπιτα.

Ανακατεύουμε σε εάν μπολ σιμιγδάλι ,αλεύρι, κακάο , μπέικιν, ξύσμα πορτοκαλιού και κανελογαρυφαλλα μαζί.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με μια πεζά αλάτι τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Τα βάζουμε στην άκρη για αργότερα σε εάν άλλο καθαρό μπολ.

Στον ίδιο κάδο που χτυπάμε τα ασπράδια βάζουμε τους κροκούς και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα!!
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε εναλλάξ σιμιγδάλι και κονιάκ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ξεκινάμε με τα στερεά υλικά.

Διπλώνουμε απαλά τη μαρέγκα μου στο μείγμα των αβγών προσέχοντας να μην πέσει ο όγκος.
Τέλος προσθέτουμε και τα καρυδιά.
Βουτυρώνουμε εάν ταψί 35 *40 και ρίχνουμε την καρυδόπιτα μέσα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 – 50 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε και σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.

Αφήνουμε στην άκρη να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει.
Αφού κρυώσει το γλυκό παίρνουμε την κρύα κρέμα , την αρφανεύουμε με ένα σύρμα και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί .
Ενσωματώνουμε απαλά απαλά με μια μαρίζ τη σαντιγί μέσα στην κρέμα(προσέχουμε να μην χάσει τον όγκο της )

Απλώνουμε την κρέμα μου στην καρυδόπιτα.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1-2ωρες.

Ετοιμάζουμε τη γκανάζ
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα να κάψει.
Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθει καλά η σοκολάτα και προσθέτουμε το μελί.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της.
Απλώνουμε στην καρυδόπιτα.
Αν θέλουμε στολίζουμε με ροζέτες σαντιγί και καρύδια

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Tzela Antonopoulou”

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές2 ώρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές4 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές18 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές20 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές22 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα24 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές5 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές5 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Exit mobile version