Συνταγές
Φανταστικές και λαχταριστές πάστες ταψιού καραμέλα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
100 γρ αλέυρι γ.ο.χ
2 κ.γ μπέικιν
3 κ.σ κακάο
1 βανίλια
3 αυγά
70 γρ ζάχαρη
70 ml ηλιέλαιο
70 ml γάλα
Σιρόπι
1 φλ ζάχαρη
1 φλ νερό
1 κ.σ κακάο
1 κ.σ.νες καφέ
Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
2 κουτάκια ερμόλ παγωμένα
Για την γκανάζ σοκολάτας
1 κουβερτούρα υγείας 125 γρ
90 γρ εβαπορέ αδιάλυτο
1.κ.γ μέλι
Εκτέλεση
Το ταψί που χρησιμοποίηουμε είναι 27 χ35
Χτυπάμε τα αυγά με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη.Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Βουτυρώνουμε καλά το ταψάκι μου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου σε 180 για 15 – 20 λεπτά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και το βράζουμε για 4 λεπτά
Σιρόπιαzουμε ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι!Αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε στο μίξερ τα δύο Ερμόλ για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα.Την στρώνουμε στο ταψάκι μου και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει.
Για την γκανάζ σοκολάτας βάζουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί και ανακατέυουμε μεχρι να λιώσει η κουβερτούρα.Αφηνουμε να κρυώσει και την στρώνουμε επανω στο γλυκό. Κάνουμε ροζετες με την κρέμα καραμελας και βαζουμε τριμμένο αμύγδαλο
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.