Συνταγές
Φανταστικά……μοσχοβολιστά και πολύ λαχταριστά cookies λεμονιού νηστίσιμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολα, αρωματικά, γευστικά..cookies λεμονιού
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elena Psillia- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα για 20 κούκις:
1/2 κούπα (112γρ) βούτυρο για χορτοφάγους
3/4 κούπας (150γρ) ζάχαρη
2 κγ εκχύλισμα λεμονιού
2 κούπες (250γρ) αλεύρι γοχ
1 κγ σόδα μαγειρική
1/4 κγ αλάτι
1 κσ ξύσμα λεμονιού
2 κσ γάλα σόγιας ή γάλα αμυγδάλου
Για το γλασο λεμονιού:
1 κούπα (120γρ) άχνη ζάχαρη
2 κσ φρέσκο χυμό λεμονιού
1/8 κγ εκχύλισμα λεμονιού
Εκτελεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε να αφρατέψουν. Προσθέτετε το εκχύλισμα λεμόνι και χτυπάτε να αναμιχθεί.
Σε ένα μπωλ βάλτε το αλεύρι, τη σοδα και το αλάτι και ανακατέψτε.
Προσθέστε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά αλλά ανακατέψτε με μια σπάτουλα, όχι με το μίξερ μέχρι να γίνουν τρίμματα. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε. Θα σας φανεί ότι δεν μπορεί να γίνει ζύμη αλλά με τα χέρια σας ζυμωστε και θα γίνει. Προσθέστε γάλα μόνο αν χρειάζεται. Η ζύμη μπορεί να σπάει αλλά μην ανυσηχείτε.
Πλάστε 20 μπαλίτσες από τη ζύμη και τοποθετήστε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Κόψτε ένα μικρό τετράγωνο κομμάτι από το χαρτί ψησίματος, τοποθετείστε σε κάθε μία μπαλίτσα, και με τον πάτο ενός ποτηριού πιέστε ελαφρά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα, για 12 λεπτά.
Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο στη μέση θα είναι αρκετά μαλακά αλλά μην το φοβηθείτε, όσο κρυώνουν θα σφίγγουν.
Εντωμεταξύ ετοιμάστε το γλασο. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε τα υλικά για το γλασο μέχρι να ομογενοποιηθουν.
Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα τελείως περιχυστε τα με το γλασο.
Είναι πολύ αρωματικά και γευστικά.. να τα φτιάξετε οπωσδήποτε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elena Psillia- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”