Connect with us

Συνταγές

Φανταστικά αφράτα και πολύ μυρωδάτα σιροπιαστά κρουασάν γεμιστά με σοκολάτα ή μερέντα…… Απλά τέλεια!

Published

on

84503396 1813747922089484 2615568141903724544 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
1 κούπα γάλα χλιαρό 250 ml
2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 αβγό και 1 ασπράδι( κρατάω τον κρόκο για επάλειψη)
125 γρ βούτυρο καλό σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ μαχλέπι
250 γρ αλεύρι σκληρό
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κ.γ αλάτι
1 πλάκα σοκολάτα κουβερτουρα ή Μερέντα
Καβουρδισμένο αμύγδαλο για πασπαλισμα

Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ βούτυρο
2 κ.σ μέλι

Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατευουμε αρχικά με ένα σύρμα να διαλυθούν καλά τα υλικά και προσθέτουμε 1/2 κούπα αλεύρι από το σύνολο της συνταγής φτιαχνοντας έτσι το προζυμακι μου.

Αφήνουμε μισή ώρα να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθετουμε τα αβγά και με το γάντζο αρχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μαχλέπι και σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι.

Τελευταία προσθέτουμε το βούτυρο λίγο λίγο ζυμώνονται συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί όλο μέσα στο ζυμαρακι μου. Θέλουμε τη ζύμη μου ελαστική τσιχλωτη ίσα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.

Αφήνουμε σε ζεστό σημείο σκεπασμένη τη ζύμη μου να διπλασιαστεί.

Όσο φουσκώνει η ζύμη μου ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 10 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.

Αφού “γίνει ” η ζύμη μου τη χωρίζουμε στα δύο και ανοίγω παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου.
Ανοίγει πολύ εύκολα.

Κόβουμε τρίγωνα κρουασάν .
Κάνουμε μια μικρή σχισμή στην μεγάλη πλευρά του τριγώνου για να εγκλωβισουμε τη γέμιση τυλίγοντας το κρουασάν.

Γεμίζουμε με σοκολατα και τυλίγουμε.
Βάζουμε στο ταψακι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Αφήνουμε 15 – 20 λεπτά να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχω αραιώσει με λιγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αεροθερμο.

Σιροπιαζουμε αμέσως τα καυτά κρουασάν μέσα στο χλιαρό σιρόπι. Τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου ( ίσως και λίγο λιγότερο)το καθένα μέσα να τραβήξει τόσο όσο….και να γυαλίσουν
Τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψακι και ρίχνουμε από πάνω άλλη μια κ.σ σιροπακι στο καθένα και τα αφήνω εκεί να τραβήξουν λίγο ακομα.

Πασπαλιζουμε αμέσως με καβουρδισμένο αμύγδαλακι

Μπορείτε να γεμίσετε και με Μερέντα…..την οποία προτείνουμε να βάλετε αφού ψήσετε και σιροπιασετε τα κρουασάν είτε με κορνέ είτε ανοίγοντας τα …..γιατί η Μερέντα είναι πολύ ευαίσθητη στο ψήσιμο και καίγεται!!!!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές2 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές4 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα6 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές8 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές10 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές10 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Exit mobile version