Συνταγές
Φαγητάρα – κολοκυθάκια γεμιστά θαυμάσια μαγειρεμένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
5 μεγάλα κολοκυθάκια ( κομμένα στη μέση)
500 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο
άνιθο, μαϊντανό, δυόσμο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια.
Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κουταλάκι.
Σε ένα μπολ ζυμωνουμε τον κιμά,το κρεμμύδι ,το σκόρδο τα μυρωδικά, αλάτι , πιπέρι, λίγο από το ελαιόλαδο, να ενωθούν και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.Αν θέλουμε βάζουμε και καπάκι
πάνω από τα κολοκυθάκια,από την ψυχα που βγάλαμε.
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα, στη σειρά και ρίχνουμε το νερό.Να μισό σκεπαστούν.Σιγοβραζουμε για περίπου 50 ‘λ.
Σάλτσα αυγολέμονο
Ανακατεύουμε 4 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ,3 κρόκους αυγών χτυπημένους,1/2 φλιτζ.τσαγιου κρύο ζωμό από το φαγητό, αλάτι , πιπέρι,σε ένα κατσαρολάκια.
Προσθέτουμε 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό ζωμό από το φαγητό και βάζετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά , μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο και το χυμό από ένα λεμόνι
Σερβίρετε κολοκυθάκια με την σάλτσα από πάνω.
Ή τα αυγοκοβετε.
Παίρνετε δύο αυγά ,τα χωρίζετε,τα ασπράδια, από τους κρόκους.Χτυπαμε τα ασπράδια, σαν μαρέγκα, ρίχνουμε και τους κρόκους και το χυμό από ένα λεμόνι και σιγά σιγά ρίχνουμε από το ζουμί του φαγητού.Στο τέλος το ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό.Το ανακατεύουμε κουνώντας
την κατσαρόλα.
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.