Συνταγές
Υπέρ παραγωγή η τυρόπιτα με φύλλο κρούστας – μια πίτα σκέτη έμπευση
Η Συνταγή είναι από Vaso Gravani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 πακέτα φύλλα κρούστας 500 γρ φέτα κ 500 γρ ανθότυρο 1 μπέικιν 6 αυγά λάδι και ένα ποτήρι γάλα. Στρώνουμε δύο φύλλα κρούστας και λαδωνω το δεύτερο.
Πασπαλιζουμε φέτα και ανθότυρο και ραντίζουμε με αυγό που μέσα έχουμε βάλει το μπέικιν.
Τυλίγουμε μπαστούνι κ βάζουμε στο ταψί που έχουμε λαδωσει. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Το ταψί της κουζίνας μου παίρνει 10 σειρές. Απο πάνω βρέχουμε με λάδι και ψήνω.
Όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε το γάλα αφού το έχουμε ζεστάνει και συνεχίζουμε να ψήνουμε . Περίπου μία ώρα 280 Μ 200…
Η Συνταγή είναι από Vaso Gravani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Υπέροχο και λαχταριστό σπιτικό τυρόψωμο στην φόρμα του κεικ – εύκολο και αφράτο
Νόστιμη συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1 φακ μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ.γ αλατι
3 φλιτζάνια αλέυρι
1 φλ καφέ ελαιόλαδο
300 γρ φετα +100 γρ ανθοτυρο
Λίγο ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζω το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατέυω καλά και αφήνω στην άκρη σκεπασμένο 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτω το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι το αλάτι και μισό κ.γ ρίγανη ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Μετα χωρίζω την ζύμη σε 2 κομμάτια. Παίρνω το πρώτο κομμάτι το ανοίγω βάζω φέτα μέσα το κλείνω σε ρόλο .Κανω ρόλο και το άλλο ζυμάρι και μετα τα ενώσω σε κοτσίδα.Το βάζω στην φόρμα του κέικ που την έχω λαδώσει ελαφρώς αλείφω με λιγο
ελαιόλαδο που έχω ανακατέψει με λίγο πάπρικα γλυκιά και ψήνω στους 180 βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!
Νόστιμη συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”