Συνταγές
Σούπερ γλυκό!! αγαπημένο σαραγλί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο για μπακλαβά μισό ποτήρι σπορελαιο μισό βούτυρο λουρπακ λιωμένο με το λάδι καρύδια χοντροκομμένα μέσα λίγο κανέλα και γαρύφαλλο..ισα για το αρωμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
2 μιση ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 1 βανίλια και έβαλα και 2 κουταλιές γλυκόζη 7 λεπτά βράσιμο κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι για το σιροπιασμα.Περνουμε 1 φύλλο και λαδωνουμε διπλώνουμε λαδωνουμε και βάζουμε από μια γεμάτη Κουταλιά καρύδια και το διπλώνουμε βάζοντας ένα ξύλο για να σουφρωσουμε το φύλλο
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 180 μέχρι να πάρε ωραίο χρυσαφενιο χρώμα..
Αφου κρύωσε έβαλα τη δική μου πινελιά λίγη λιωμένη σοκολάτα κουβερτουρα
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για υπέροχο σαραγλί για κάθε στιγμή του χρόνου
Η Συνταγή είναι της κ. Savvas Xrisanthi – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.
ΥΛΙΚΑ
Το ταψακι είναι μικρό 30×30
Μισό κιλό φύλλο κρούστας
Καρύδια ψιλοκομμένα μία κούπα
Ένα κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
Ένα κουταλάκι κανέλα
Δύο βανίλια
Και μια κούπα του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
Σιρόπι
Δύο κούπες νερό
Δύο κούπες ζάχαρη
Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι
Μία κουταλιά της σούπας γλυκόζη
Δέκα γαρίφαλα
Ένα ξύλο κανέλας
Φλούδα λεμονιού
δέκα λεπτά βράσιμο.
Και δύο κούπες βούτυρο λιωμένο για το αλημα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το φύλλο
Και βουτυρώνουμε και καρύδια ψιλοκομμένα και τυλίγουμε..
μετά σουρώνουμε και στοβουτιρομενο το ταψί στρώνουμε από έξω προς τα μέσα.
Η Συνταγή είναι της κ. Savvas Xrisanthi – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.