Συνταγές
Υπέροχο παγωτό παρφέ καραμέλα γευστικό και λαχταριστό
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
600ml ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
1 ΜΑΣΚΑΡΠΌΝΕ 250ΓΡ ((Η ΈΝΑ ΚΟΥΤΙ ΕΒΑΠΟΡΈ ))
1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
2 Κ Σ ΜΕΛΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΈΝΑ ΜΠΩΛ ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΟ ΜΑΣΚΑΡΠΌΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΙΑ 3ΜΕ 4 ΛΕΠΤΑ..
ΣΕ ΕΝΑ ΆΛΛΟ ΜΠΩΛ ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ
ΓΙΑ 4 ΛΕΠΤΆ ΠΕΡΊΠΟΥ..
ΝΑ ΜΗΝ ΓΊΝΕΙ ΣΦΙΚΤΉ ΣΑΝΤΙΓΊ..ΣΤΑΜΑΤΆΜΕ ΤΟ ΜΙΧΕΡ ΚΑΙ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΈΛΑ..ΧΤΥΠΆΜΕ ΆΛΛΑ 4 ΛΕΠΤΆ ΌΛΑ ΜΑΖΊ..ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΣΕ ΈΝΑ ΜΠΩΛ
ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΚΑΤΆΨΥΞΗ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ..ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΊΡΟΥΜΕ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΆ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΤΆΨΥΞΗ
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ένα ξεχωριστό παρφέ παγωτό με καραμελωμένο ζαχαρούχο και τραγανά κομμάτια σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “Οι Συνταγές Της Παρέας – Σπιτικά Και 🇬🇷Ελληνικά”.
Υλικά:
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
80 γρ. σοκολάτα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος κρύα, από το ψυγείο, σε μορφή γιαουρτιού.
Αναμειγνύουμε, το καραμελωμένο ζαχαρούχο, στην κρέμα γάλακτος σταδιακά, ανακατεύοντας με σπάτουλα, η με μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα.
Κόβουμε την σοκολάτα με μαχαίρι, ανακατεύουμε την μισή μέσα στο παγωτό, το μεταφέρουμε σε σκεύος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του παγωτού, με την υπόλοιπη σοκολάτα, και παγώνουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες.
Γαρνίρουμε το παγωτό μας, με ότι μας αρέσει σιρόπι καραμέλας, σοκολάτας, φρούτα κ.α.
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “Οι Συνταγές Της Παρέας – Σπιτικά Και 🇬🇷Ελληνικά”.