Συνταγές
Υπέροχο κέικ σοκολάτας και επικάλυψη που σκανδαλίζει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά για το κέικ
1 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ (187g)
1 κούπα ζάχαρη (200g)
1/4 κούπας κακάο (30g)
1/2 κ.γ αλάτι (4g)
1 κ.γ μαγειρική σόδα (5g)
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ λευκό ξύδι
1/3 κούπας σπορέλαιο (80ml)
1 κούπα νερό (237ml)
Για την κρέμα σοκολάτας (προαιρετικά)
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος για σαντιγί
113g σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (όχι chocolate chips)
340g βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη (250g)
1 κούπα κακάο (85g)
2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Σε ενα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και την σόδα.
Προσθέτουμε την βανίλια, το σπορέλαιο, το ξύδι και το νερό. Ανακατεύουνε με μια σπάτουλα να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα (σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα) δυο ταψάκια με διάμετρο 20cm και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφού κρυώσει το κεικ μας, απλώνουμε την κρέμα και γαρνίρουμε
Διαδικασία για την βουτυρόκρεμα:
Σε ενα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλατος να πάρει μια βράση. Αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα να λιώσει. Περιμένουμε να κρυώσει αρκετά (όχι τελείως) και να πήξει. Αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, την άχνη, το κακάο, την βανίλια και να αφρατέψουν. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Χαμηλώνουμε λίγο τη ταχύτητα και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα, χτυπάμε για 2 λεπτά.
Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να φτιάξετε cupcake ψήσιμο στους 180°C για 15-20 λεπτά.
Μπορείτε να ψήσετε το κέικ σε τετράγωνο ταψί και απλά να στρώσετε την κρέμα επάνω στην μισή ποσότητα.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.