Συνταγές
Υπέροχο γλυκάκι! Φρουτομπακλαβάς από την Ρούμελη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 αυγα
Μισο κιλό φύλλο κρουστας.
3 κουπ.τσ.αμύγδαλο ασπρισμένο( εγω έβαλα 2 αμυγδ.1 καρύδι)
3 βανιλιες
1 κουπα τσ.ζαχαρη
1 κουπα φρυγσνιά
1 σφηνακι λικέρ
1 1/2 κουπ..διαφορα φρουτακια γλυκο κουταλιου χωρις το σιροπι…
250 γρ.βουτυρο
Εκτέλεση
Χτυπαμε ασπραδια με τη ζαχαρη να αφρστεψουν.ριχνουμε τους κροκους με τη βανιλια και το λικέρ και τα υπολοιπα υλικα.
Στρώνουμε 3 φυλλα βουτυρωμενα, βαζουμε γεμιση τυλιγουμε ρολό.
Βουτυρωνουμε χαραζουμε λιγο κοματια.και ψήνουμε.180 β.1 ώρα.
ΣΙΡΟΠΙ
3Ποτηρ.ζαχαρη
2 ποτ.νερό
3κ.σ.λεμονι
3.κ.σ.μέλι
Κρυο σιροπι…καυτο γλυκο..
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μεθυσμένα σιροπιασμένα με λουκούμι, κάτι σαν γεμιστά ντόνατ
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι κρασί λευκό
1/2 ποτ ελαιόλαδο
1/2 ποτ καλαμποκελαιο
1κ.γ κοφτό μαγιά ξηρη
400 γρ περιπου φαρίνα κόκκινη
Ινδοκαρυδο για το πασπαλισμα
Λουκούμια τριαντάφυλλο
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το κρασί με τα λαδια και την μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί μέρα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμονωντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Αφηνουμε μια ώρα να φουσκώσει και μετά παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγουμε λίγο στό χέρι μας βάζουμε ένα λουκουμάκι μικρό και το κάνουμε μπαλάκι.Τα τοποθετουμε σε λαδοκολα και ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 30-35 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε κρύα γλυκά καυτό σιρόπι.Μετα τα περνάμε από το ινδοκαρυδο
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.