Συνταγές
Σαρίκι ή φρουτομπακλαβάς – γευστικότατο γλυκάκι με όλα τα αρώματα του καβουρδισμενου αμύγδαλου των φρούτων και του μελιού!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 αυγα
Μισο κιλό φύλλο κρουστας.
3 κουπ.τσ.αμύγδαλο ασπρισμένο( εγω έβαλα 2 αμυγδ.1 καρύδι)
3 βανιλιες
1 κουπα τσ.ζαχαρη
1 κουπα φρυγανιά
1 σφηνακι λικέρ
1 1/2 κουπ..διαφορα φρουτακια γλυκο κουταλιου…χωρις το σιροπι…
250 γρ.βουτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε…ασπραδια με τη ζαχαρη να αφρστεψουν.ριχνουμε τους κροκους με τη βανιλια και το λικέρ και τα υπολοιπα υλικα.
Στρώνουμε 3 φυλλα βουτυρωμενα …βαζουμε γεμιση..τυλιγουμε χαλαρά σε ρολό.
Βουτυρωνουμε χαραζουμε πολυ λιγο σε κοματια.και ψήνουμε.180 β.1 ώρα.
ΣΙΡΟΠΙ
3Ποτηρ.ζαχαρη
2 ποτ.νερό
3κ.σ.λεμονι
3.κ.σ.μέλι..
Κρυο σιροπι…καυτο γλυκο..
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για θαυμάσιο, καλοψημένο και λαχταριστό λουλουδένιο μπακλαβά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γαρυφαλια Ρετσα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά φύλλο Βηρυτού
2 κιλά αμύγδαλα καθαρισμένα
1,5 κιλό βούτυρο πρόβειο
2 -3 κουταλιές σούπας κανέλα
Γαρύφαλλο καρφάκια για διακόσμηση
Σιρόπι
2,5 κιλά ζάχαρη
12 ποτήρια νερό
1 συσκευασία γλυκόζη
Φλούδες λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
1-2 ξυλαράκια κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε και βουτυρώνουμε 6 φύλλα και στη συνέχεια βουτυρώνουμε και στρώνουμε εναλλάξ φύλλο μείγμα από το κομμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο με την σκόνη κανέλα μέχρι να μου τελειώσει το μείγμα. Στο τέλος βάζουμε 4-5 βουτυρωμένα φύλλα .
Κόβουμε σε κομμάτια και καρφώνουμε γαρυφαλλιά σε κάθε κομμάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για δυόμιση ώρες περίπου και πάντα ελέγχουμε ανάλογα με το φούρνο. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι ζεστό μπακλαβά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γαρυφαλια Ρετσα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”