Γλυκα
Υπέροχο αγαπημένο γλυκάκι φράουλα με ωραίο χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ φράουλες
500 γρ ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
1/2 ποτ νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα τάπερ στρώσεις τις φράουλες με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού .Κλείνουμε και αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο να βγάλουν το ζουμί τους. Την άλλη μέρα τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζουμάκι που έβγαλαν και το μισό ποτήρι νερό να πάρουν μια βράση 2 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και βράζουμε το σιρόπι βγάζοντας τον αφρό που σχηματίζεται όταν αρχίζει να δένει το σιρόπι 7-8 λεπτά ξαναβάζουμε τις φράουλες μέσα και αφήνουμε να δέσουν όλα μαζί κουνώντας την κατσαρόλα δεν ανακατέυω για να μην διαλυθούν οι φράουλες 2-3 λεπτά ακόμα.
Βαζουμε σε αποστειρωμένο βάζο κλείνουμε το καπακι και γυρνάμε ανάποδα. Αφήνουμε όλο το βράδυ έτσι να κρυώσει
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για σπιτική Μαρμελάδα Φράουλα για το πρωινό αλλά και τα γλυκά σας
Η Συνταγή είναι από κ. Λιτσα Φραγκακου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
ΥΛΙΚΑ
1.500γρ. φράουλες καθαρισμένες και πλυμένες
1.125γρ. ζάχαρη
μισό λεμόνι χυμό
(για 1 κιλό φρούτο έβαλα 750γρ. ζάχαρη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη στο ψυγείο όλο το βράδυ για να βγάλουν όλο το ζουμί τους.
Την άλλη μέρα πολτοποίηουμε τις φράουλες με το ραβδομπλεντερ και τις βαζουμε να βράσουν γύρω στα 30 λεπτά.
Βλέπουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη και για να βεβαιωθουμε κάνουμε το εξής:
βάζοντας μία κουταλιά σε ένα λευκό πιατάκι του καφέ που το έχουμε κρατημένο στην κατάψυξη θα δουμε αν έχει δέσει η μαρμελάδα αν καθώς περνάμε το δάκτυλό μου από μέσα της δημιουργούνται ΄΄πτυχές΄΄ δεξιά και αριστερά.
Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία κλείνουμε καλά και τα γυρίζω ανάποδα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Η Συνταγή είναι από κ. Λιτσα Φραγκακου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.