Συνταγές
Το πιο αγαπημένο γλυκό – μα φυσικά ο κορμός σε έκδοση βουτύρου!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Βουτυρο σοφτ 200 με 250 γρ
Αχνη 150
3 κουτ σουπ πραλινα
Μια κουτ σουπ νες καφε
Βανιλια
Λιγο αλκοολ ..λικερ κονιακ οτι υπαρχει
100 γρ κουβερτουρα
Ξηροί καρποι μισό φλυτζ ψιλοκομμένα .καρυδια αμυγδαλα ..φουντούκια οτι υπαρχει κ αν θελουμε..
Μπισκοτα γεμιστα…
Κακαο 4 κουτ σουπ..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε την αχνη με το βουτυρο
Προσθετουμε την πραλινα κ ολα τα υλικα..
Εκτος κουβερτουρας που λιωνουμε σε μπαιν μαρι..
Προσθετουμε στο τελος..
Βάζουμε σε φορμα λαδόκολλα
Ρίχνουμε το μιγμα ..
Τοποθετουμε ορθια τα μπισκοτα με σειρά..
Μετα απο ωρες..
Ξεφορμαρουμε ..
Κανω γλασο (αν θελουμε βεβαια )
Κ στολίζουμε
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχο σοκολατένιο γεμιστό κορμό με παντεσπάνι .
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!.
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
100 γρ αλευρι
120 γρ ζαχαρη
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν
3 κουταλιες της σουπας κακαο
5 αυγα
ΓΕΜΙΣΗ:
1 κουπα γαλα
150 γρ βουτυρο
100 γρ αχνη ζαχαρη
200 γρ κουβερτουρα
2 κροκους αυγων
3 κουταλιες ρουμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Χτυπαμε αυγα με ζαχαρη και ριχνουμε τα υπολοιπα!Τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι και το ψηνουμε στους 200 βαθμους για 14 λεπτα
ΚΡΕΜΑ:
Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι και ριχνουμε το γαλα και τους κροκους αφηνουμε σε σιγανη φωτια ανακατευοντας να πηξει
Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη και το ριχνουμε στο μιγμα σοκολατας
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Ανοιγουμε μια λαδοκολα ριχνουμε πανω αχνη ζαχαρη και βαζουμε πανω το παντεσπανι ριχνουμε μεσα την μιση κρεμα και ρολαρουμε
Και τελος ριχνουμε πανω την υπολοιπη κρεμα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!.