Συνταγές
Υπέροχος μουσακάς – το αγαπημένο και λαχταριστό μας φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες
Πατάτες
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
3 ξερά Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 – 3 σκελίδες Σκόρδο
5 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρό κομματάκι από ξύλο Κανελας
4 Γαρυφαλακια
6 κόκκους Μπαχαρι
2 Φύλλα δάφνης
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο
4 με 5 κλωναρακια μαϊντανό
Γραβιέρα και μυζήθρα τριμμένη
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ελαιόλαδο
6 κουταλιές αλεύρι
Γάλα όσο πάρει
2 αυγά
Αλάτι πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε φέτες και τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και αλάτι , τις αφήνουμε 1 με δυο ώρες αλλάζοντας μερικές φορές το νερό.
Τις ξεπλένουμε και τις σφίγγουμε με τα χέρια μας να φύγει το νερό που έχουν ρουφήξει, τις αλατιζουμε και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο, τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν από το λάδι. (Εγώ τις τηγανισα το προηγούμενο απόγευμα )
Σωταρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά να μαραθεί, ρίχνουμε το σκόρδο και τον κιμά ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέχρι να πιει τα υγρά του και να αλλάξει χρώμα.
Ριχνουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη αλάτι, πιπέρι τη δαφνη και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά να πιούν οι ντομάτες τα υγρά τους και να γλυκάνουν .
Ρίχνουμε 1 με δυο ποτήρια νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει μέχρι να το πιει.
Αφού το κατεβάσουμε από την φωτιά αφαιρούμε τα μπαχαρικά και τα δαφνοφυλλα και ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Στον μισό πάτο του ταψιού έβαλα πατάτες και στο άλλο μισό μελιτζάνες, πασπάλισα μυζήθρα και γραβιέρα, έβαλα τον κιμά, πάλι μυζήθρα και γραβιέρα , τελευταία στρωση όλο με μελιτζάνες μυζήθρα γραβιέρα και τέλος την μπεσαμελ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε περίπου 40 λεπτά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ψήνουμε το αλεύρι στο λάδι για ένα με δυο λεπτά.
Προσθέτουμε το μισό γάλα τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε γρήγορα να μην σβολιασει.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τόσο όσο να την φέρουμε στο πηξιμο που θελουμε, βάζουμε αλάτι, μοσχοκάρυδο και όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.