Συνταγές
Υπέροχος μουσακάς, πολύ λαχταριστός.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε αποβραδίς τις μελιτζάνες και τις πατάτες και τα αφήνουμε να στραγγίσουν όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα τσιγαριζουμε κρεμμύδι σκόρδο προσθέτουμε το κιμά και 2 ξυλάκια κανέλα και αφήνουμε για 10 .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μετά προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας, πελτες , αλάτι, μαύρο πιπέρι, δαφνόφυλλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί.
Στο ταψί βάζουμε μία στρώση πατάτα μία στρώση μελιτζάνα τον κιμά και ξανά πατατα και από πάνω μελιτζάνα.
Και στο τέλος μπεσαμελ.( Αυτή τη φορά έβαλα έτοιμο 2 φακελάκια με 1 λίτρο γάλα)
Βάζουμε λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχους πατατοκεφτέδες με ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και σίγουρα πολύ νόστιμοι – μιλάμε για εξαφάνιση εντός λεπτού από το τραπέζι!.
Δοκιμάστε, οι συγκεκριμένοι πατατοκεφτέδες αξίζουν με χίλια!
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτα Καρακούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
3 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φέτες καπνιστό μπέικον κομμένο σε κυβάκια
2 αυγά
1 κούπα τυρί Μοτσαρέλα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Λαδί για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις πατάτες, τις σουρώνουμε κι έπειτα τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ όπου τις λιώνουμε με ένα πιρούνι (ή με το πατατοπατητήρι αν σας βολεύει καλύτερα ).
Σε νέα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το μπέικον και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες. Ρίχνουμε δύο αυγά, τον μαιντανό, το τυρί και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και ξεκινάμε να πλάθουμε μπαλάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν χρώμα κι από τις δύο μεριές.
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτα Καρακούλα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.