Συνταγές
Υπέροχη τυρόπιτα – ότι πρέπει για βραδινό
Η Συνταγή είναι από Ntina Spiroudi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
4 αυγά
200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό 100 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εύκολη Ζύμη σαν Σφολιάτα
Συστατικά
Για τη ζύμη
630 γρ Αλεύρι Κούλα
375 γρ Νερό
80 γρ Βούτυρο μαλακό
3 κ.σ. Βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι και ανακατεύετε.
Ανοίγετε μια τρύπα ρίχνετε σιγά – σιγά το νερό και ζυμώνετε.
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δείτε ότι είναι μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια σας.
Την αφήνετε σε μια σακούλα αφού την αλευρώσετε, για μισή ώρα περίπου.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 16 κομμάτια και τα κάνετε μπαλάκια.
Τα 9 θα μπουν κάτω στην πίτα και τα 7 επάνω, συνεχίζετε με τα μπαλάκια.
Ανοίγετε τα μπαλάκια όσο ένα πιατάκι του καφέ.
Εύκολη Ζύμη σαν Σφολιάτα
Βάζετε σε κάθε πιτάκι ένα κ.γ περίπου βούτυρο και το αλείφεται με το χέρι σας.
Το πρώτο πιτάκι το ανοίγετε, για να καλύψετε τα υπόλοιπα που θα μπουν επάνω
Το ίδιο ακριβώς θα κάνετε και με τα 7 μπαλάκια, θα γίνουν ένα φύλλο.
Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα και κάτω αντίσταση και βουτυρώνετε το ταψί.
Ανοίγετε το φύλλο με τα 9 μπαλάκια, όσο ακριβώς είναι το ταψί.
Βάζετε από πάνω την γέμιση και ανοίγετε το φύλλο με τα 7 μπαλάκια.
Το φύλλο που θα καλύψει την πίτα, θα το ανοίξετε πιο μεγάλο και θα μπει σουρωτά.
Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα.
Η Συνταγή είναι από Ntina Spiroudi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.