Συνταγές
Υπέροχη τούρτα – καλοκέραστη να είναι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
1 morfat σαντιγύ
1 ζαχαρούχο
2 βανίλιες
1 κονσέρβα ανανά (10 ροδέλες) κομμένους σε κύβους.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την σαντιγύ για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο μέχρι ν’ αφρατέψει. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
Σε τσέρκι 20 εκ. στρώνουμε τα σαβαγιάρ, αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει γρήγορα στο χυμό απ’ την κονσέρβα του ανανά, προσθέτοντας και λίγο κονιάκ (προεραιτικά). Στρώνουμε λίγη από την σαντιγύ και από πάνω βάζουμε τους μίσους κύβους ανανά.
Στρώνουμε από πάνω λίγη ακόμα σαντιγύ, ξανά βουτηγμένα σαβαγιάρ, μία στρώση σαντιγύ και τέλος τους υπόλοιπους κύβους ανανά (κρατώντας λίγους για την διακόσμηση), φροντίζοντας το τελευταίο επίπεδο να είναι μόνο σαντιγύ (κρατάμε λίγη για το στόλισμα).
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεί μία νύχτα.
Την επομένη ξεφορμάρουμε και στρώνουμε γύρω γύρω την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγύ.
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ανάλαφρη τούρτα με καρύδα και βερίκοκα – Πολύ εύκολη.
Η Συνταγή είναι της κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 πακέτα σαβουαγιαρ
κρύο γάλα λαϊτ για να τα περάσουμε από μέσα ελαφρώς
400 γρ. κρεμα γάλακτος για τη ζαχαροπλαστική και
400 γρ. στραγγιστο γιαούρτι που τα χτυπάμε μαζί…
ανά σας φαίνεται αγλυκο βάλτε δύο κουταλιές ζάχαρη άχνη βερυκοκα κομμένα σε κομματάκια μέσα …
Περνούμε ένα τσερκι 28 εκ..περνάμε τα σαβουαγιαρ στο γάλα και κάνουμε τη βάση ρίχνουμε τη μισή σαντιγί και τα κομμάτια βερυκοκο
Τα στρώνουμε και πάλι σαβουαγιαρ και την υπόλοιπη σαντιγί από πάνω..
Η διακόσμηση ΒΕΡΥΚΟΚΑ και ινδοκαρυδο !
Η Συνταγή είναι της κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.