Συνταγές
Υπέροχη συνταγή! Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο
Η συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-3 μελιτζάνες καθαρισμένες χωρίς φλούδια
-1 μεγάλο κρεμμύδι.
-300 γρ. φέτα ή λευκό τυρί
-100 ξερή μυζήθρα
-1 ματσάκι μαιντανό ,σκόρδο προαιρετικά
-πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια.
Τις βάζουμε σε αλατόνερο και τις αφήνουμε για μισή ώρα.
Τις στίβουμε να φύγουν τα υγρά τους.
Τις σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Κατόπιν το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το μαιντανό.
Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε 1 κεσεδάκι παραδοσιακό γιαούρτι.
(Με το ίδιο κεσεδάκι)
1/2 κεσεδάκι ελαιόλαδο ή ολόκληρο κεσεδάκι λάδι ελαφρύ.
2 αυγά.
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Εκτέλεση
Τα ανακατεύουμε και έχουμε μια ζύμη όχι σφιχτή.
Προσθέτουμε το μίγμα της μελιτζάνας στο μίγμα της ζύμης και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Στρώνουμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε το μίγμα μας .
Φτιάχνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα ή κουτάλι.
Αλείφουμε με πινέλο ένα αυγό χτυπημένο όλη την επιφάνεια. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις και στην κάτω κάτω θέση.
Στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Ελέγχουμε πάντα το φούρνο μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ότι είναι σπιτικό είναι και πιο νόστιμο.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς.
Η συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.