Συνταγές
Υπέροχη Πανακότα με Μέλι, Γιαούρτι και καρύδια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν υπάρχει πιο εύκολο γλυκό από την πανακότα! Αν δεν έχετε δοκιμάσει να κάνετε μέχρι τώρα, αυτή είναι μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή που σίγουρα θα κάνει το τραπέζι σας ξεχωριστό!
Υλικά
14 γρ ζελατίνη
Νερό
100 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
6 κουταλιές μέλι
700 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Για το σερβίρισμα
Μέλι
Σταφίδες
Καρύδια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας, βάζοντας την σκόνη ζελατίνης να φουσκώσει σε λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλα ζελατίνης, τα μουλιάζουμε για 5-10 λεπτά σε κρύο νερό.
Κατόπιν, διαλύουμε την ζελατίνη στο καυτό γάλα, ανακατεύοντας πολύ καλά.
Συνεχίζουμε, προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες, το μέλι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα με το χλιαρό γάλα στο γιαούρτι και δουλεύουμε μέχρι να ομοιγενοποιηθούν.
Έπειτα, λαδώνουμε ελαφρώς μία φόρμα με ελάχιστη χωρητικότητα το 1 λίτρο και βάζουμε το μείγμα μέσα. Αφήνουμε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Τέλος, και αφού έχει σταθεροποιηθεί η πανακότα στο ψυγείο, την ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με μέλι, σταφίδες και καρύδια.
Γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα γλυκό που θα αγαπήσεις τόσο εσύ όσο και τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση και στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!