Συνταγές
Υπέροχη πιτούλα καλοψημένη και νόστιμη κολοκυθόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
Για το φύλλο.
1κιλο αλεύρι γ. ο. χ. αλάτι 100γρ.ηλιελαιο 1κ.σ.χυμο λεμονιού 15γρ.τσικουδια χλιαρό νερό να γίνει μία μαλακια ζύμη (ελέγχετε καλύτερα με γάντι)
Για την γέμιση
1 κιλό κολοκύθα 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 πράσο 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 αυγά δυόσμο μάραθο τραχανά για να απορρόφηση τα υγρά της γέμισης γραβιέρα. Λάδι αλάτι πιπέρι αρκετό
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Την έβαλα στο σουρωτήρι από το προηγούμενο βράδυ έριξα αλάτι και την έστηψα. Την άφησα εκεί όλη την νύχτα. Το πρωί σοταρισα στο λάδι το κρεμμύδι το πράσο τά φρέσκα κρεμμυδάκια και αφού έστηψα την έβαλα και αυτήν να φύγουν ότι υγρά υπήρχαν. Έριξα τον τραχανά.
Και αφού κρυώσει έριξα τα αυγά και τα μυρωδικά καί την γραβιέρα.. (Το φύλλο το έφτιαξα από το προηγούμενο βράδυ. Το τύλιξα με μεμβράνη και το είχα στο ψυγείο.) Το έβγαλα το πρωί και το έκοψα 9 μπαλάκια. Ετοιμάζω το ελαιόλαδο μαζί με το καλαμποκελαιο μισό μισό που με αυτό ραντίζουμε το κάθε φύλλο που στρώνουμε στο ταψί μας.
Έβαλα 4 κάτω γέμιση 1 φύλλο γέμιση. Και τα υπόλοιπα 4 φύλλα. Την χάραξα την ραντισα με τα λάδια με ραντισα και με νερό. Εριξα σουσαμακια την έψησα στους 180βαθ.στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.