Συνταγές
Υπέροχη συνταγή με εγγυημένη επιτυχία για σοκολατόπιτα με γέμιση βουτυρόκρεμας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη
400 ML γάλα φρέσκο
200 ML σπορέλαιο
310 γραμμάρια αλεύρι
2 βανίλιες
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
8 κουταλιές της σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες να αρφανέψει να στέκεται. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γαλατού σπορέλαιο. Τέλος έχουμε κοσκινισμένα αλεύρι, μπέικιν ,κακάο και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά δεν θέλουμε να ξεφουσκώσουμε το μίγμα .
Τοποθετούμε το μίγμα στην λαδόκολλα στο ταψάκι 25 νούμερο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προ θερμασμένο 7 λεπτά για 35 λεπτά αλλά επειδή δεν γνωρίζω τους φούρνους το ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι η και οδοντογλυφίδα
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και με πολύ προσοχή το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα. Πολύ προσοχή. Και συνεχίζουμε το κόβουμε στην μέση
ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ:
Χτυπάμε στο μίξερ 350 γραμμάρια βούτυρο(όχι μαργαρίνη)ούτε πολύ κρύο ούτε πολύ ζεστο,1 ζαχαρούχο γαλα,2 βανίλιες θα γίνει σαν σαντιγί αλλά λίγο ποιο σφιχτή από την σαντιγί
Στο τέλος ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέσα. Εάν θέλουμε δεν βάζουμε. Συνεχίζουμε τοποθετούμε το πρώτο πάτο παντεσπάνι στο ταψί και ρίχνουμε πάνω του γάλα(περίπου 3 φλυτζάνια του καφέ),βάζουμε την κρεμά και κλείνουμε με τον άλλο πάτο και ξανά με προσοχή ρίχνουμε γάλα(περίπου 3 φλιτζανάκια του καφέ).Εάν δεν θέλουμε γάλα το αντικαθιστούμε με ΣΙΡΟΠΙ.
ΓΛΑΣΣΟ:
250 γρ. κουβερτούρα
250 γραμμάρια κρεμά γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας λάδι(ηλιέλαιο )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε την κρεμά γάλακτος ρίχνουμε σπασμένα κομμάτια την κουβερτούρα ανακατεύουμε να γίνει λείο προσθέτουμε και το λαδί.
Το κατεβάζουμε το αφήνουμε να σταθεί λίγο και το τοποθετούμε πάνω στο γλυκό. ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ δηλαδή ΒΡΑΖΟΥΜΕ 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη για 3 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”