Συνταγές
Υπέροχα φιλέτα τσιπούρας ωραία ψημένα και νόστιμα
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 ml. ελαιόλαδο κλασικό για τηγάνισμα
Για το κουρκούτι:
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουρ
½ κ.γ. μπείκιν πάουντερ
100 ml. παγωμένο νερό
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξίδι λευκό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε σταδιακά όλα τα υλικά για το κουρκούτι. Στη συνέχεια τα αναμιγνύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τα φιλέτα στο κουρκούτι
Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε δυνατή εστία όπου θα παρατηρήσουμε να γίνονται πτυχώσεις στην επιφάνειά του. Βάζουμε με προσοχή μέσα δύο φιλέτα με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω.
Αν βλέπετε ότι το λάδι καίει πολύ στη πορεία, θα μειώνουμε λίγο την ένταση. Με μια λαβίδα θα γυρίσουμε τα φιλέτα απ’ την άλλη περί τα 3’30”-4’ όταν διαπιστώσετε ότι όσο κουρκούτι έμεινε πάνω στο δέρμα, έχει πάρει χρυσαφί χρώμα.
Η άλλη πλευρά χωρίς δέρμα, θέλει περίπου 3’ 30” ανάλογα πάντα και με την θερμοκρασία του λαδιού. Θα ελέγξετε στα 3’ αν έχει πάρει το σωστό χρώμα και θα τ’ αφήσετε μέχρι να χρυσίσει ελαφρά, κάτι που μπορεί να πάρει μέχρι και ένα ολόκληρο λεπτό (δηλαδή συνολικά 4’ απ’ τη συγκεκριμένη πλευρά).
Με μια λαβίδα θα αφαιρέσουμε τα φιλέτα σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα.
Συνοδεύουμε με σκορδαλιά και μια σαλάτα με παντζάρι.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.