Συνταγές
Φανταστικές και κολοψημένες τσιπούρες στο φούρνο παρέα με σαλάτα ντομάτα
Η Σσνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού καθαρίσω και πλύνω καλά τις τσιπούρες μου παίρνω ένα ταψάκι βάζω μία λαδόκολλα.
Βάζω τις τσιπούρες μου τις χαράζω ρίχνω ελαιόλαδο ανθό αλατιού λίγο ρίγανη λίγο πιπέρι και τις ψήνω στο φούρνο και περίπου 25 λεπτά.
5 λεπτά πριν τις βγάλω βάζω τον αέρα φτιάχνω και ένα λαδολέμονο με ίσα μέρη ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Φτιάχνω και μία νόστιμη σαλάτα ντομάτα με αγγουράκι πιπεριά και κρεμμυδάκι παίρνω και μισό κιλό ψωμί και τρώω μέχρι και τραπεζομάντηλο.
*Οχι δεν τις γυρνάμε καθόλου ψήνονται υπέροχα και από τς δύο πλευρές.
Η συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Τέλεια σαλάτα με σύκα που θα σου αρέσει πολύ.
Η συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την σαλάτα:
400 γρ. φύλλα άγριας ρόκας – 1 συσκευασία sm
150 γρ. φέτα- 1 συσκευασία
250 γρ. σύκα- 1 κεσεδάκι
160 γρ. προ σιούτο – 2 συσκευασίες των 80 γρ.
τριμμένους κόκκους μαύρο πιπέρι
Για την βινεγκρέτ:
1 σκελίδα σκόρδο
1 κτσ. ξύδι βαλσαμικό μαύρο
1 κτγ. μέλι,
3 κτσ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση για την βινεγκρέτ:
Λιώνουμε το σκόρδο στην πρέσα, και μέσα σε μπολ, το ανακατεύουμε με το ξύδι, το μέλι, το ελαιόλαδο.
Γίνεται και σε βάζο με καπάκι:
Βάζουμε όλα τα υλικά μας στο βάζο, και κουνάμε μέχρι να ενωθούν.
Εκτέλεση για την σαλάτα:
Μέσα σε σαλατιέρα βάζουμε τα φύλλα ρόκας, τα ραντίζουμε με την μισή βινεγκρέτ, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Κόβουμε τα σύκα στα τέσσερα, τα βάζουμε πάνω στα φύλλα ρόκας, ραντίζουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Συνεχίζουμε διακοσμώντας την σαλάτα μας με το προ σιούτο, την φέτα, κομμένη καρέ, τελειώνουμε, τρίβοντας στην επιφάνεια μαύρο πιπέρι.
Η συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.