Συνταγές
ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΤΟΥ 10ΛΕΠΤΟΥ – Τέλειο πιάτο και σίγουρα πεντανόστιμο.
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 10 λεπτά σερβίρω νόστιμο και υγιεινό ψαράκι, φιλέτο τσιπούρας με σαλάτα κουνουπίδι. Όταν βιάζομαι και πεινάω αυτό φτιάχνω.
Για κάθε άτομο χρειάζομαι 2 φιλέτα τσιπούρας, που πωλούνται συσκευασμένα στα σούπερ μάρκετ. Ξεπλένω, στεγνώνω σε χαρτί κουζίνας, κάνω 2 -όχι βαθειές-τομές στην πέτσα του ψαριού με κοφτερό μαχαίρι,αλατίζω ελαφρά και ρίχνω λίγο λεμονοπίπερο που αγοράζω από το Μπαχάρ στην Ευριπίδου.
Στο μεταξύ έχω πλύνει και χωρίσει σε μπουκετάκια το κουνουπίδι και το βάζουμε να βράσει σε νερό, να το σκεπάζει. Χρειάζεται 10-12 λεπτά.
Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά με 1κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσει να καπνίζει τοποθετώ μέσα τα φιλέτα τσιπούρας, με την πέτσα προς τα πάνω!Πατάω στην αρχή την επιφάνειά τους με μια σπάτουλα ενόσω τηγανίζονται.
Σε 2 λεπτά ακριβώς με το ρολόι τα γυρίζω και τα πατάω πάλι για λίγο με τη σπάτουλα.Αυτό το κάνω για να μην κυρτώσουν.Σε 2 λεπτά με το ρολόι τους ρίχνω λίγο λεμόνι και μετά από 1 λεπτό τα σερβίρω στα πιάτα.
Σύνολο τηγανίσματος 5 λεπτά. Λεμόνι, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο στο κουνουπίδι.Θα του πήγαινε και μπρόκολο αλλά δεν είχα..
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..