Συνταγές
Οι βούτες όλα τα λεφτά – σήμερα θα φτιάξουμε τσιπούρες σαβόρο σπέσιαλ
Η συνταγή είναι από Iason Arisyeas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο μέρος ξεκινάει κανονικά τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, δεντρολίβανο, κόκκους από μπαχάρι και πιπέρι.
Μέχρι εδώ όλα είναι κανονικά, η διαφορά είναι ότι μόλις τσιγαριστούν το σκορδάκι ετοιμάζουμε 100 ml. ξύδι με προσθήκη 50 ml. μελάσα ροδιού.
Την βρίσκουμε στα προϊόντα οριεντάλ, αραβικά, τουρκικά και λιβανέζικα. Μέσα σε αυτό αραιώνουμε μία κτσ. corn flour και περιχύνουμε το τσιγαρισμένο μίγμα μέχρις ότου να πάρει μία βράση και να δουλέψει το κορν φλάουερ.
Βάζουμε μέσα τις τσιπούρες και τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Η γεύση είναι ξεχωριστή μαλώνουμε ποιος θα βουτήξει το ζουμάκι.
Η συνταγή είναι από Iason Arisyeas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για γλυκό με γιαούρτι και μπισκότα..
Υλικά
» 1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας
» 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
» 1 κούπα γάλα
» 7-8 κτσ. ζάχαρη
» 5-6 κτσ. νισεστέ
» 1 βανίλια
» 1 κούπα γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα
Εκτέλεση
– Ανακατεύετε το γάλα με τη ζάχαρη και το νισεστέ να ενωθούν και τα αδειάζετε σε μια κατσαρόλα.
– Προσθέτετε το γιαούρτι, τη βανίλια και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
– Αραδειάζετε τα μπισκότα σε πιρέξ μικρό ή ταψάκι και απλώνετε από πάνω την κρέμα.
– Τα μπισκότα που περίσεψαν τα σπάτε και τα πασπαλίζετε από πάνω.
– Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρετε με λίγο γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα.