Συνταγές
Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό – τα τέλεια φασολάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1μιση κιλό φασολάκια άνευρα (τσαουλί)
1 πατάτα
1 κολοκυθι
2 – 3 κρεμμύδια ξερά
4 – 5 ντομάτες χωρίς την φλούδα ψιλοκομμένες ή τριμμένες στον τρίφτη
Μαϊντανό
Δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασόλια.
Επειδή αυτά τα φασόλια είναι λίγο μακριά τα κόβουμε σε δύο ή τρία κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια τα κόβω μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και τα φασόλια σε σιγανή φωτιά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κάπου κάπου.
Αφού μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε την πατάτα κομμένη, το κολοκύθι ,τις ντομάτες, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, αφήνουμε να σιγοβρασουν με τα υγρά τους
προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε να μείνει με το λαδάκι τους (νερό δεν χρειάστηκε καθόλου έβρασε με τα υγρά των λαχανικών) !!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχα φασολάκια στην κατσαρόλα με σως λεμονιού εύκολα και γρήγορα
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φασολάκια
- 1 στυμμένο λεμόνι
- 1 χούφτα καρύδια(θρυμματισμένα)
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένο)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1. κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια, αφού τα έχουμε ξεπλύνει πρώτα. Στην κατσαρόλα χρειάζονται περίπου 35 με 40 λεπτά, ενώ εάν τα βάλετε στην χύτρα σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμα.
Ταυτόχρονα στο μπλέντερ χτυπάμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον άνηθο, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις τα φασολάκια μας έχουν βράσει, τα στραγγίζουμε καλά και τα σερβίρουμε στα πιάτα. Από πάνω περιχύνουμε την σως λεμονιού και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα καρύδια, τα οποία είναι προαιρετικά. Και χωρίς αυτά η σως είναι πεντανόστιμη.
Τόσο απλά και γρήγορα το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!