Συνταγές
Υπέροχα τηγανόψωμα για να συνοδεύσουν κάθε σου πιάτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fabienne Meyer Vamvakari -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ αλεύρι για όλες τις
250 γρ αλεύρι άσπρο σκληρό
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό μίας και υπήρχε στην κουζίνα μου
1 μαγιά ξηρή
1 κτγ ρίγανη
1 κτγ αλάτι
1 κτγ ζάχαρη.
1 κτσ λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε την μαγιά με λίγο νερό λαι την ζάχαρη.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα άλευρα, το αλάτι και την ρίγανη, ανακατεύουμε, βάζουμε στο κέντρο το λάδι, προσθέτουμε την μαγιά που έχει αφρίσει καλά και νερό τόσο ώστε μα κάνουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, κόβουμε σε 8-10 κομμάτια και ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε πιτούλες.
Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν 10, ζεσταίνουμε το λάδι. Πριν τις βάζουμε στο λάδι, τις τραβάμε άλλη μια φορά με τα δάχτυλα και τηγανίζουμε να πάρουν όμορφο χρώμα απο τις 2 μεριές.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fabienne Meyer Vamvakari -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”