Συνταγές
Υπέροχα φτιαγμένα – νόστιμα και λαχταριστά ταρτάκια με σπανάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Σφολιατάκια στρογγυλά
(αυτη τη φορα εφτιαξα δικια μου ζυμη με 1 βιταμ 1 απ 1 ποτηρι γαλα λιγο αλατι και λιγο αλευρι για το ανοιγμα)
800γρ σπανακι
300γρ φετα Μυτιλήνης
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κουπα άνηθο
1/2 κούπα μαιντανό
1/4 κουπας κρεμα γαλακτος ή γάλα
4 αυγα
αλατι /πιπερι
2 κουπες μπεσαμελ
2 αυγα ελαφρα χτυπημενα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύντε το σπανακι κοψτε το σε κομματια πασπαλιστε με αλατι και τριψτε με τα χερια να μαραθει καλα. Στίψτε να φύγει το πολύ νερό βάλτε σε μπωλ κι ανεκατεψτε τα υπολοιπα υλικα .
Στρωστε στις υποδοχες του ταψιου τα σφολιατακια αφου τις λαδωσετε.βάλτε 1 με 2 κουταλιές γέμιση σε καθε ταρτάκι. Ετοιμάστε 2 κουπες μπεσαμελ σφιχτη ανεκατέψτε τα δυο αυγα και βαλτε μια κουταλια σκεπάζοντας τη γέμιση.
Ψήστε τα ταρτάκια στους 180 45′ περιπου ή ωσπου ροδίσει η επιφάνεια.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Καλή σας απόλαυση..
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για φανταστικά ταρτάκια με σπανάκι πολύ λαχταριστά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Σφολιατάκια στρογγυλά
800γρ σπανακι
300γρ φετα Μυτιλήνης
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κουπα άνηθο
1/2 κούπα μαιντανό
1/4 κουπας κρεμα γαλακτος ή γάλα
4 αυγα
αλατι /πιπερι
2 κουπες μπεσαμελ
2 αυγα ελαφρα χτυπημενα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύντε το σπανακι κοψτε το σε κομματια πασπαλιστε με αλατι και τριψτε με τα χερια να μαραθει καλα.Στίψτε να φύγει το πολύ νερό βάλτε σε μπωλ κι ανεκατεψτε τα υπολοιπα υλικα .
Στρωστε στις υποδοχες του ταψιου τα σφολιατακια αφου τις λαδωσετε
Βάλτε 1 με 2 κουταλιές γέμιση σε καθε ταρτάκι.Ετοιμάστε 2 κουπες μπεσαμελ σφιχτη ανεκατέψτε τα δυο αυγα και βαλτε μια κουταλια σκεπάζοντας τη γέμιση.
Ψήστε τα ταρτάκια στους 180 45′ περιπου ή ωσπου ροδίσει η επιφάνεια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”