Συνταγές
Υπέροχα σπιτικά ψωμάκια για σάντουιτς – ανώτερα από του φούρνου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υπέροχα ψωμάκια ένα και ένα και για το κολατσιό στο σχολείο και την δουλειά!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη ή μελι
1 κουταλάκι γλ κοφτό αλάτι
3 κουταλιες ελαιόλαδο
Νερό χλιαρό όσο πάρει
Μια κουταλιά πετιμέζι με λίγο νερό για επάλειψη
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Ριχνουμε το αλεύρι το αλάτι στη λεκάνη και ανακατεύουμε .
Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ριχνουμε χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το λάδι.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να διαλυθεί και σιγά σιγά τραβάμε από τα πλάγια το αλεύρι ,κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ζυμαρακι μαλακό και λείο.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει το βάζουμε στο τραπεζι και το χωρίζουμε σε μπαλάκια ,τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστούν .
Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε με τα χέρια σαν πιτούλα και μετά ρολαρουμε σε μακρόστενο σχήμα, τα βάζουμε να φουσκώσουν στο ταψί με χαρτί ψησίματος .
Διαλύουμε 1 κουταλιά πετιμέζι με λίγο νερό και τα αλείφουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς αέρα για 15 λεπτά και 15 λεπτά μόνο αντιστάσεις .
Στον πάτο του φούρνου βάζω ένα σκεύος με καυτό νερό όση ώρα ψήνονται (βοηθάει στο φούσκωμα και να είναι μαλακά).
Σήμερα εφτιαξα διπλή δόση .
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.