Connect with us

Συνταγές

Υπέροχα σπιτικά Κρουασάν

Published

on

55609097 2223204434599204 5330099790665482240 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι mamangelic και η εκτέλεση από την κ. Χαντζάρα Κυριακή – “Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”.

Υλικά
520 γρ. αλεύρι σκληρό (ή για τσουρέκια)
140 γρ. γάλα
140 γρ. νερό (μπορείτε και μόνο νερό ή μόνο γάλα, 280 γρ. στο σύνολο)
40 γρ. βούτυρο αγελαδινό για το ζυμάρι (πάνω απο 82% περιεκτικότητα)
160 γρ. βούτυρο αγελαδινό για το δίπλωμα (πάνω απο 82% περιεκτικότητα)
65 γρ. μέλι
25 γρ. νωπή μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή
7 γρ. αλάτι (περίπου 1 1/2 κ. γλυκού)
λίγες σταγόνες λεμόνι (λειτουργεί ως βελτιωτικό αλεύρου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τα υλικά μας πλήν των 160 γρ. βούτυρου.
Βάζουμε το ζυμαράκι μας σε μεμβράνη και κατόπιν στην κατάψυξη για 15 λεπτά να ξεκουράστει.

Παίρνουμε το βούτυρο μας (σε θερμοκρασία δωματίου, όχι λιωμένο) και το τοποθετούμε ανάμεσα σε 2 μεμβράνες και στη συνέχεια το κοπανάμε αλύπητα και το “ανοίγουμε” σ ‘ενα λεπτό στρώμα.
Αφήνουμε το βούτυρο στην άκρη και παίρνουμε τώρα το ζυμάρι μας απ’ την κατάψυξη.

Το ανοίγουμε σε φύλλο και προσθέτουμε στο κέντρο του το βούτυρο που έχουμε ανοίξει με τον πλάστη.
Κλείνουμε το ζυμάρι σαν φάκελο, σταυρώνοντας χιαστί τις άκρες του.

Αλευρώνουμε ελαφρώς και το ζυμάρι και την επιφάνεια μας και ανοίγουμε φύλλο σε παραλληλόγραμμη μορφή.
Αλευρώνουμε ελαφρά στο κέντρο του και διπλωνουμε την μια άκρη και απο πάνω της την άλλη άκρη.

Βάζουμε το ζυμάρι μας σε μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Βγάζουμε στη συνέχεια απ’ την κατάψυξη, αλευρώνουμε ξανά επιφάνεια και ανοίγουμε πάλι ένα παραλληλόγραμμο φύλλο.

Ξανα διπλώνουμε, βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά, ξανανοίγουμε, ξαναδιπλώνουμε, ξανά βάζουμε στην κατάψυξη άλλα 10 λεπτά και φτάσαμε (επιτέλους!) στο τελευταίο μας άνοιγμα!

Κόβουμε σε τριγωνάκια το φύλλο μας, σχηματίζουμε τα κρουασανάκια μας, αφήνουμε να φουσκώσουν (περίπου 1.5-2 ώρες, όχι σε ζεστό μέρος γιατί θα λιώσει το εσωτερικό βούτυρο, προτιμούμε θερμοκρασία
περιβάλλοντος)και ψήνουμε (αφού τα αυγουλώσουμε με ολόκληρο αυγό) στους 170οC μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν (χρόνος αναλόγως μεγέθους).

Η Συνταγή είναι mamangelic και η εκτέλεση από την κ. Χαντζάρα Κυριακή“Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές1 ώρα ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές3 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές5 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα7 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές9 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές11 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές12 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version