Ορεκτικα
Αγαπημένο κέικ σπανακόπιτα ακόμα πιο νόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νατάσα Κυριαζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
250γρ φαρινα
120ml ελαιόλαδο
400γρ φέτα
300γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
4 μεσαία αυγά
1 κεσεδακι γιαούρτι 2% στραγγιστό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τσιγαριζουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό χωρίς λάδι μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι, το αλεύρι και τη φέτα τριμμένη.
Δεν βάζουμε καθόλου αλάτι ή αν θέλετε βάζετε λίγο. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι. Αφού τα έχουμε ανακατέψει όλα πολύ καλά προσθέτουμε και το μείγμα με το σπανάκι. Ανακατεύουμε και το βάζουμε στη φόρμα του κέικ.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στη προτελευταία σχάρα από κάτω για 1 ώρα. Το τρώμε καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.
Η Συνταγή είναι από Νατάσα Κυριαζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για υπέροχα Σπανακοτυροπιτάκια που θα τους ξετρελάνουν όλους
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”
Υλικά
Ζύμη
1 φακελάκι ξηρής μαγιάς
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
7 περίπου φλιτζανια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση
φέτα,κ κασέρι τριμμένο
μαυρο πιπέρι
1 κρόκος αυγού(για επάλειψη)
1 κρεμμύδι
μισό κιλό σπανάκι
λίγο λάδι για το σωτάρισμα
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη ρίχνοντας σε ενα μπολ το γάλα,με το νερό, τη ζάχαρη, την μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά. Φτιάχνουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια αλλά είναι πολύ μαλακή.
Την αφήνουμε να φουσκώσει και ετοιμάζουμε την γέμιση .Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμυδι που έχουμε ψιλοκόψει,επειτα ρίχνουμε το σπανάκι και λίγο μαύρο πιπέρι.
Ακολουθούμε την διαδικασία όπως στο video .Ψήνουμε τα πιτάκια στου; 180c για 40΄’ περίπου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”