Συνταγές
Υπέροχα μπισκότα βουτύρου – καλοφτιαγμένα και πεντανόστιμα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση είναι από κ. Eleftheria Chondrou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
(χρησιμοποίησα βούτυρο LURPAK)
2 κσ. ηλιέλαιο
120 γρ. άχνη ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 βανίλιες στικ
1/2 κγ. μπεϊκιν πάουντερ
2 κσ. κορν φλάουρ
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
*μισή πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα για το στόλισμα η σοκολατα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν αρκετά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ασπράδι του αυγού, τις βανίλιες, το αλάτι και χτυπάμε να ενσωματωθούν.
Συμπληρώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπεϊκιν πάουντερ,το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε ό,τι σχημα θέλουμε.
Με το δάχτυλο κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο κάθε μπισκότου και βάζουμε τρούφα η κομμάτια σοκολάτας.( η και μαρμελάδα.)
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 15-20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας και το μέγεθος του μπισκότου.
Η Συνταγή είναι από κ. Άννα Καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Μαρινα Μισαηλιδο.