Συνταγές
Υπέροχα μηλοπιτάκια , ότι πρέπει με το καφεδάκι μας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη:
500γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
1 πακέτο μαργαρίνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
Για την γέμιση:
5 κόκκινα μήλα μικρά
5 κσ ζάχαρη
2 κγ κανέλα
3 κσ καρύδια χοντροκομμένα
3 κσ σταφίδες ξανθές
Ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη λιωμένη το αλεύρι το μπέικιν τη ζάχαρη άχνη το γιαούρτι το αλεύρι και ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 μπαλάκια τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Αφού καθαρίσουμε τα μήλα τα τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με τη ζάχαρη την κανέλα και σωταρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να σωθούν τα υγρά τους. Αδειάζουμε τα μήλα σε μια λεκάνη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε τα καρύδια τις σταφίδες. Ανοίγουμε τη ζύμη με το χέρι σε χοντρό φύλλο βάζουμε από μια κουταλιά του γλυκού γέμιση και κλίνουμε σε μπουγκακι. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.