Συνταγές
Υπέροχα και πανέμορφα πετιμεζένια κουλουράκια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ( νες καφέ) πετιμέζι
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1/3 νερό
2/3 ζάχαρη
1 σφηνάκι ούζο
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
5 κούπες περίπου αλεύρι μαλακό, η για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη βαζουμε το λάδι, το πετιμέζι, το νερό, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
Σε μια κούπα αλεύρι, ανακατεύουμε… το μπέικιν, με τη σόδα
Ανακατεύουμε τα υγρά, να λιώσει λίγο η ζάχαρη, και προσθέτουμε την κούπα με το αλεύρι, και τα φουσκωτικο πρώτα, και μετά το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακια, που λίγο κολλάει
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα, και πλάθουμε κουλουράκια, σε ότι σχήμα μας αρέσει
Σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί αραδιάζουμε τα κουλουράκια μας, σε απόσταση… γιατί φουσκώνουν, και ψήνουμε σε αντιστάσεις για 20 λεπτά σε 170 βαθμούς, μέχρι να πάρουν μέλι χρωμα τα κουλουράκια
Δεν τ’ αφήνουμε περισσότερο, γιατί σκληραίνουν
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.