Συνταγές
Η αυθεντική συνταγή της καρυδόπιτας είναι αυτή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
10 αυγα
10κ.σ.ζαχαρη(κοφτες)
10κ.σ.συμιγδαλι ψιλο(γεματες)
10κ.σ.καρυδι τριμμενο
1κ.σ.κανελλα (κοφτη)
1κ.γ.γαρυφαλο
1μπεικιν παουτερ
3 βανιλιες
Σιροπι
3 μιση ποτηρια νερο
3 μιση ποτηρια ζαχαρη
χυμο και φλουδα απο ενα λεμονι,ενα ξυλο κανελλα και μια βανιλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπησα καλα την ζαχαρη με τους κροκους.Χωρια χτυπησα την μαρεγκα.Ανακατεψα σε μια λεκανη ολα τα στερεα υλικα και αρχισα να ριχνω μεσα στα αυγα λιγο λιγο την μαρεγκα και τα στερεα υλικα μου ανακατευοντας απαλα με μια μαριζ.
Λαδωμενο ταψι 32αρι και εψησα στους 180 αντιστασεις για 45 λεπτα.
Ζεστο γλυκο,κρυο σιροπι.
Στολισουμε με τριμμενο καρυδι και το κερασα με παγωτο καιμακι!
Απλα υπεροχο και πολυ αφρατο!
* Αν βαλετε κ τρουφα γαλακτος απο πανω μαζι με το καρυδι, ειναι ονειρο!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για υπέροχα και πολύ εύκολα Μαφιν με κακάο καρύδα
Η Συνταγή είναι από κ. Joanna Ralliou – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
1 φαρίνα,
3/4 βούτυρο adoro ή μισό ποτήρι ηλιέλαιο,
1-3 αυγά (εγώ εδώ έβαλα 1αυγο και βούτυρο),
1,5 ποτήρια ζάχαρη ή όσο επιθυμείτε,
3 βανίλιες,
4 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη στο σακουλάκι,
1ποτηρι γάλα,
μισό φλιτζάνι κακάο ή 2 λιωμένες κουβερτουρες για πιο δυνατή γεύση (εγώ έβαλα κακάο).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε βούτυρο ζάχαρη μετά το αυγό,τα υγρά τις σκόνες. Στο τέλος με το μάτι προσθέτω νερό μέχρι να γίνει παχυλή κρέμα αλλά ρευστή να τρέχει όχι να μένει ακίνητη.
Εψησα σε προθερμασμενο στους 160-170 μέχρι το ξυλάκι να βγει στεγνό.
Το γλάσο το έκανα με σκόνη γάλακτος ένα σακουλάκι,7 κουταλιές της σούπας άχνη, 1 βανίλια ,κακάο 2 κουταλιές και λίγο λίγο νερό όσο πάρει να γίνει σφιχτό αλλά όχι να τρέχει.
Έβαλα και καρύδα και μερικά τα έκανα τρύπα και τα γέμισα με αυτό.
Η Συνταγή είναι από κ. Joanna Ralliou – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.