Συνταγές
Τυρόψωμο με μπαχαρικά σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά:
620-650 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,350 γραμμάρια χλιαρό νερό,25 γραμμάρια νωπή μαγιά,30 μλ. ηλιέλαιο,1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,1 κ.του γλυκού αλάτι,1 κουταλάκι του καφέ ρίγανη τριμμένη,1 κουταλάκι του καφέ πάπρικα γλυκιά,1 κουταλάκι του καφέ κάρι και από 2-3 πρέζας σουσάμι, παπαρουνόσπορος , χοντρό αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βάζουμε στο χλιαρό νερό τη ζάχαρη τή μαγιά και δύο κ.σ.απο τό αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει για ένα τέταρτο
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη μαγεία και ζυμωνουμε μια ζύμη εύπλαστη μαλακή. Αφηνουμε σκεπασμένα για 20 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη. Στο πρώτο βαζουμε τη ρίγανη και 1 κουταλάκι ηλιέλαιο(μπορείτε να βάλετε και φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο)και ζυμωνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά,στο δεύτερο μέρος βαζουμε τη πάπρικα +1 κουταλάκι ηλιέλαιο και ζυμωνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν,στον τρίτο μέρος βαζουμε τή κάρι+1 κουταλάκι ηλιέλαιο και ζυμωνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και χρωματιστούν.
Ανοίγουμε σέ ορθογώνιο σχήμα αλοιφουμε με ηλιέλαιο, (πασπαλιζουμε με τριμμένη φέτα αν θέλουμε), ανοίγουμε δεύτερο φύλλο και απλώνουμε πάνω από το πρώτο, αλοιφουμε με ηλιέλαιο και πασπαλιζουμε με τριμμένη φέτα, ανοίγουμε τρίτο φύλλο αλοιφουμε με ηλιέλαιο πασπαλιζουμε με τριμμένη φέτα και στρίβουμε όλα μαζί σε ρολό.
Κοβουμε σε 9 φέτες και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με d = 26 εκ. όρθια. Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού με λίγο λάδι και νερό. Πασπαλιζουμε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200° για 8 λεπτά κάτω αντίσταση μετά σε μεσαία σχάρα στους 200° πάνω-κατω αντίσταση και αέρα για 25-30 λεπτά
Μόλις βγει από το φούρνο αλοιφουμε με λίγο βούτυρο η ηλιέλαιο και σκεπαζουμε με πετσέτα για 5 -10 λεπτα,να παραμείνει μαλακό αν σας αρέσει τραγανό αφήστε το να κρυώσει πάνω σέ σχάρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”