Connect with us

Συνταγές

Τυρόπιτα ταψιού, είναι πολύ εύκολη να την φτιάξετε για εσάς και την οικογένειά σας !

Published

on

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΑΨΙΟΥ1 63a6029dc3bde scaled

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

Υλικά Συνταγής

Για το φύλο:
500 γραμ. αλεύρι κίτρινο σκληρό για πίτες κοσκινισμένο
1 κουτ. σ. ξύδι άσπρο
1 πρέζα αλάτι
3 κουτ. σ. ελαιόλαδο + για το ταψί + για το άλειμμα των φύλων
200 γραμ. νερό χλιαρό
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
1 πλάστη
Μεμβράνη φαγητού

Για την γέμιση:
250 γραμ. ανθότυρο
200 γραμ. φέτα
50 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη – 4 κουτ. σ.
4 αυγά
Πιπέρι από μύλο κατά προτίμηση – 5 στροφές βάλαμε
1 πρέζα αλάτι – αν χρειαστεί δοκιμάζουμε την γέμιση πρώτα
1 κουτ. γλ. κοφτή δυόσμο ξερό

Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το φύλλο:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, μέσα από κόσκινο.
Κάνουμε μια κοιλότητα στην μέση, και προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, και το ξύδι. Προσαρμόζουμε τον γάντζο, και ανακατεύουμε, προσθέτοντας το νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη εύπλαστη και σφιχτή.
Λαδώνουμε τα χέρια μας, την μαζεύουμε και την σηκώνουμε.

Την καλύπτουμε με μεμβράνη φαγητού – ολόκληρη – και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Συνεχίζουμε με την γέμιση:
Σε μπολ, βάζουμε το ανθότυρο, μαζί με την φέτα, και τα λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα αυγά, ένα- ένα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι, τρίβουμε πιπέρι, ρίχνουμε τον δυόσμο, και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν, όλα μαζί.

Σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε την ζύμη στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις.
Βάζουμε την σχάρα που θα ψήσουμε την πίτα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Λαδώνουμε με πινέλο, ένα ταψί ρηχό. (σινί)
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 μπάλες, και ανοίγουμε 4 φύλλα, με την βοήθεια νισεστέ.

Το φύλλο το ανοίγουμε και μετά το διπλώνουμε στα 4 σαν πακέτο, και το ξανανοίγουμε για να κρατήσει τον αέρα στο εσωτερικό του.
Βλέπουμε τις φυσαλίδες αέρα, που έχουν φυλακιστεί στο εσωτερικό της ζύμης, στο δεύτερο άνοιγμα. Κάνουμε το ίδιο σε όλα τα φύλλα μας.
Μετά παίρνουμε 1 φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το απλώνουμε στο ταψί, κόβουμε με ψαλίδι το φύλλο που κρέμεται έξω από το ταψί, – αφήνοντας 3 -4 πόντους ζύμη γύρω από την γέμιση για να γυρίσουμε το φύλλο που έμεινε, και το κομμένο ζυμάρι, το βάζουμε στο επόμενο φύλλο.

Καλύπτουμε τον πάτο με το 2ο φύλλο, η καλύπτουμε μόνο τον πάτο του ταψιού σαν ενίσχυση, όπως μας αρέσει, το περνάμε με ελαιόλαδο, βάζουμε την γέμιση, την απλώνουμε, και διπλώνουμε τα φύλλα που κόψαμε προς τα μέσα, έτσι ώστε να ακουμπήσουν πάνω στην γέμιση.
Καλύπτουμε με τα 2 φύλλα που έμειναν την γέμιση ένα- ένα τα λαδώνουμε, γυρνάμε τις άκρες, τους προς τα μέσα, προς τον πάτο.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο, και χαράζουμε την πίτα επιφανειακά.
Ψήνουμε για 60 λεπτά, στην μεσαία σχάρα του φούρνου.

Στο 15ντάλεπτο η πίτα θα έχει σηκωθεί, και το φύλλο θα έχει φουσκώσει σαν μπαλόνι.
Αν έχει φουσκώσει μόνο από την μια πλευρά γυρνάμε το ταψί για να φουσκώσει και από την άλλη.
Στο μισάωρο το φύλλο θα μοιάζει με Βεζούβιο έτοιμο να εκραγεί από το φούσκωμα.
φοράμε γάντι, παίρνουμε ένα μαχαίρι μυτερό, ανοίγουμε τον φούρνο, τραβάμε την σχάρα λίγο έξω, και γυρνώντας το ταψί γύρω – γύρω, κάνουμε μια μικρή τομή, στο κέντρο του κάθε χαραγμένου κομματιού, με το μαχαίρι.

Κλείνουμε τον φούρνο, και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Σε χρόνο ντε τε το φύλλο ξεφουσκώνει, χωρίζεται σαν σφολιάτα, κι έχει φολίδες αέρα.
Αν δούμε στο δεύτερο μισάωρο ψησίματος, ότι η πίτα μας παραπήρε χρώμα από την μια πλευρά, γυρνάμε το ταψί και από την άλλη, ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την πίτα να ηρεμήσει, και μετά την κόβουμε σε κομμάτια, με ψαλίδι κουζίνας για ευκολία.

Σημειώσεις:
Αν δεν έχουμε ρηχό ταψί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί πίτσας, η τα αλουμινένια ταψιά μιας χρήσης από το σούπερ Μάρκετ.
Το σχέδιο της φωτώ, το φτιάξαμε βάζοντάς ένα ποτήρι παγωτού η μια κούπα στην μέση της πίτας, ανάποδα.
Το χαράξαμε γύρω – γύρω με μυτερό μαχαίρι, και μετα χρησιμοποιώντας το ποτήρι σαν οδηγό κάναμε ένα σταυρό και κατόπιν χαράξαμε την πίτα χιαστί και έτοιμο!

Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές13 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές15 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές17 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές19 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές21 ώρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές23 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές23 ώρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές5 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές5 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Exit mobile version