Πιτες
Τυρόπιτα στην τοστιέρα – μια χορταστική πίτα είναι ότι πρέπει για πρωινό.
Πολύ ωραία τυρόπιτα απλή και νόστιμη
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 αυγά, 2 κτσ. γιαούρτι, 1 κτσ. βούτυρο λιωμένο, ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε 3 κτσ. γεμάτο αλεύρι και 1\2 κτγ. μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε 1 κούπα φέτα, 3 κτσ. κασέρι, πιπέρι και λίγο δυόσμο.
Ανακατεύουμε τα υλικά, έγινε ένας χυλός σφικτός.
Την τοποθετούμε στο κέντρο μιας μεγάλης λαδόκολλας και πιέζουμε με την παλάμη μας να γίνει επίπεδη, δίνοντάς της παραλληλόγραμμο σχήμα.
Σκεπάζουμε την τυρόπιτα με τις άκρες της λαδόκολλας, φτιάχνοντας ένα πακετάκι.
Τοποθετούμε την τυρόπιτα, έτσι όπως είναι τυλιγμένη στη λαδόκολλα, σε προθερμασμένη τοστιέρα και την ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
Έπειτα αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε την τυρόπιτα για άλλα 5 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Τιραμισού με ψωμί του τοστ !
ΥΛΙΚΑ
-125 gr. μασκαρπόνη
-300 ml. κρέμα γάλακτος
-25 ml. marsala
-3 αυγά
-80 ml. γάλακτος
-1 εσπρέσο
-25 ml. marsala
-1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
-4 φέτες ψωμί
-2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
-2 κτσ. βούτυρο
-3 κύβους μαύρη σοκολάτα
OΔΗΓΙΕΣ
- Ανακατέψτε τη μασκαρπόνε και τη κρέμα και αφήστε την στην άκρη.
- Ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, το εσπρέσο, το μαρσάλα και την βανίλια. Βυθίστε κάθε κομμάτι ψωμιού στο μείγμα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο στο τηγάνι και, σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε το γαλλικό τοστ και στις δύο πλευρές μέχρις ότου να πάρει ένα χρυσό χρώμα παντού.
- Στρώστε το ψωμάκι με την χτυπημένη κρέμα, ψεκάστε με σοκολάτα, βάλτε ξανά φέτα του τοστ και κρέμα γάλακτος και περισσότερη σοκολάτα.