Συνταγές
Αγαπημένη όλων – τυρόπιτα κλασσική με χειροποίητο φύλλο μούρλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Iro Flemetaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Φυλλο
1ποτ νερό
1φλυτζ του καφέ λάδι
Αλάτι
1κσ ξυδι
Βουτυρο 150γρ
Αλεύρι όσο πάρει (εμένα μ πηρε γυρω στα 500)
Γέμιση
2 αυγά
Φέτα
Ανθότυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το νερό το ξυδι το αλάτι το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ζυμαρακι μαλακό και εύπλαστο (το βούτυρο αργότερα)
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
Έπειτα χωρίζουμε σε μπαλάκια εμένα μου έβγαλε 10 όσο ένα μανταρίνι
Ανοίγουμε με τον πλαστη στο μέγεθος ενός πιατου για φρουτο και εδώ χρησιμοποιείται το βουτυρο. Βάζουμε το φυλλο στο πιατο και το βουτυρώνουμε με τα χέρια μας κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα 4 σκεπάζουμε με μεμβρανη βάζουμε ψυγείο για μισή ώρα.
Το ίδιο κάνουμε και με τα αλλά 5 φυλλα
Βουτυρωνουμε το ταψί ανοίγουμε σ ενα μεγαλο φυλλο το πρώτο πιατο στρωνουμε στο ταψί βάζουμε την γέμιση και στην συνέχεια κάνουμε το ίδιο για το άλλο φυλλο το οποίο βάζουμε από πάνω
Ρίχνουμε το υπόλοιπο βουτυρο και ψήνουμε στους 180 για μια ώρα αντιστάσεις
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Κλασσική συνταγη του κέικ
1 κουπα λάδι ελαφρύ
1 κουπα γάλα ΝΟΥΝΟΥ
1/5 κουπα ζάχαρη
4 αυγά
Βανίλινες
Μπέικιν παουντερ 1φακ
2κουπες αλευρι γοχ
5κσ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με την σειρά χτυπάμε τα υλικά μας (εγώ λόγο βιασύνης τα έκανα και στο χέρι) και στην συνέχεια χωρίζουμε το μίγμα ατηβ μέση και βάζουμε το κακάο μας.
Σε τασάκι ρίχνουμε εναλλάξ τα μείγματα στο κέντρο για να απλώνουν και χαράσουμε γραμμουλες με το μαχαίρι, ψηνουμε στους 180 αέρα για 40′
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Iro Flemetaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”