Συνταγές
Τυρόπιτα αφρός – αφράτη και λαχταριστή!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vaso Gravani – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500γρ φέτα κ ανθότυρο 2αυγα μισό κεσεδακι γιαούρτι μισό ποτ.γάλα πιπέρι και μπεικιν.
Εκτέλεση
Αφήνουμε λίγο στην άκρη. Βουτυρωνουμε ταψί βάζουμε 4φυλλα σταυρωτά τα βρεχουμε με λάδι κ σόδα κοβουμε 6 φυλλα όπως για πορτοκαλοπιτα τα βάζουμε αφρατα στο ταψί
τα βρεχουμε με λάδι σόδα ριχνουμε το μίγμα κ σκεπαζουμε σιγά σιγά αφού βρεχουμε συνέχεια μ λάδι και σόδα.
Σκεπαζουμε με 4φυλλα τα βρεχουμε κάνω τρύπες κ ριχνουμε σουσάμι.
Ψηνουμε 180για 1ωρα και κάτι. Το μίγμα σόδα λάδι είναι λιγότερο από μισό μπουκάλι σόδα γύρω στα 100 γρ.λαδι κ λίγο αλάτι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vaso Gravani – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Τυρόπιτα με εύκολη σπιτική σφολιάτα χωρίς βούτυρο
Υλικά
2/3 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
2/3 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
2 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι
νισεστέ
Τυρί φέτα
1 και μισή φλιτζάνια φυτικό έλαιο και βούτυρο (μισό Μισό)
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι ,το αλάτι και το μπέικιν. Τέλος ρίχνουμε το λάδι και ζυμώνουμε καλά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια , σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά.
Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι ζύμης ,ανοίγουμε φύλλο ρίχνοντας αρκετό αλεύρι με νισεστέ και διπλώνουμε σε φάκελο.
* Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το τοποθετούμε σε ταψί .
Από πάνω ανοίγουμε και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο. Πασπαλίζετε με τυρί. Κάνετε το ίδιο με άλλα δύο φύλλα. Κόβουμε την πίτα ρίχνουμε το μείγμα λάδι βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° για μία ώρα.