Συνταγές
Θα το λατρέψουν μικροί μεγάλοι – δε θα το φτιάξετε μόνο μία φορά – τα αγαπημένα μας τυροστριφτάρια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) όσο πάρει
Τυρί όσο θέλουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη, βάζουμε το νερό με τη μαγιά, διαλύουμε καλά, ρίχνουμε και τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά και σιγά – σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη να μη κολλάει στα δάχτυλα μάς
Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλό περίπου (σχεδόν 1 ώρα)
Ξεφουσκωνουμε, και χωρίζουμε σε 4 μπάλες
Απλώνουμε λίγο αλεύρι στο πάγκο μάς και ανοίγουμε σιγά – σιγά με τον πλάστη φύλλα.
Μόλις ανοίξουμε το πρώτο φύλλο αλοιφουμε λίγο λάδι και τρίβουμε μπόλικη φέτα σκεπάζουμε, συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις υπόλοιπες μπάλες.
Τέλος…..βάζουμε στη μέση ακριβώς ένα ποτήρι και κόβουμε σε 8 κομμάτια (δείτε φώτο)στρίβουμε κάθε κομμάτι, και το βάζουμε προσεχτικά σε ένα ταψάκι, η πυρέξ, αλοιφουμε με λίγο λάδι, η βούτυρο λιωμένο από επάνω,πασπαλίζουμε με σουσάμι ψήνουμε περίπου 30 λεπτά στους 170 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε το ΤΥΡΟΨΩΜΟ
και… απολαμβάνουμε ζεστό, αχνιστό όπως βγει από το φούρνο (γιατί η μυρωδιά του δεν θα μάς αφήσει να περιμένουμε..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”