Συνταγές
Πολύ ωραία καλοτυλιγμένα και σίγουρα πολύ νόστιμα τυροπιτάκια τριγωνάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” Μυρσίνη Κωνσταντάρα- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το ζυμάρι:
1,5 κ.σούπας ελαιόλαδο,1,5 κ.σούπας ξύδι,1 ποτήρι χλιαρό νερό,1 κ.γλυκού αλάτι,αλεύρι όσο πάρει
Γέμιση:
φετα με 2 αυγά και λίγο βιτάμ /Βάζουμε σε μια λεκανιτσα όλα τα υλικά για το ζυμάρι μαζί,ζυμώνουμε και το αφήνουμε για καμία ώρα να ξεκουραστεί
Ανοίγουμε 3 ζυμαρακια το καθένα ένα μεγάλο φύλλο και το λαδώνουμε με ελαιόλαδο και σπορέλαιο.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες,γεμίζουμε με τη γέμιση,τα τυλίγουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Νόστιμη συνταγή από ” Μυρσίνη Κωνσταντάρα- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Αν σου άρεσε η παραπάνω συνταγή, δες άλλη μια απολαυστική εκτέλεση για τραγανά και πεντανόστιμα τυροπιτάκια κουρού με ανθότυρο και φέτα.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 γρ γιαούρτι
200 γρ καλαμποκέλαιο
1 αυγο
1 κ.γ κοφτό αλάτι
450 γρ αλέυρι φαρίνα
Για την γέμιση
200 γρ φέτα
100 γρ ανθότυρο
1 αυγο
1 κρόκος αραιωμένος με λίγο γάλα για το αλλειμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα το λάδι το αυγό και το γιαούρτι Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζουμε , αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα τυριά σπασμένα με το χέρι Ρίχνουμε το αυγό ελάχιστο πιπέρι και ανακατέυουμε καλά να ενσωματωθούν.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγουμε βάζουμε ένα κ.γ γέμιση και το κλείνουμε πιέζοντας το με ένα πιρούνι.
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τα αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.