Ορεκτικα
Χρυσαφένια Τυροπιτάκια του 5λεπτου με σουσάμι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτά τα τυροπιτάκια γίνονται γρήγορα και είναι για το ταξίδι, την βόλτα και φυσικά για τις απρόσμενες επισκέψεις! Γίνονται πολύ γρήγορα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
400 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
3 αυγά
προαιρετικά λίγο πιπέρι
500 γρ. φύλλα κρούστας
λάδι
1 κρόκο αυγού
προαιρετικά σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, βάζοντας σε ένα μπολ το τριμμένο τυρί φέτα. Προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και φτιάχνουμε τη γέμιση που θα χρειαστούμε για τα πιτάκια.
Απλώνουμε στο τραπέζι τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στη μέση με το μαχαίρι. Βάζουμε τα μισά φύλλα επάνω από τα άλλα μισά, και έχουμε έτσι τα φύλλα που θα χρειαστούμε για τα τυροπιτάκια μας.
Βάζουμε στο τραπέζι ένα φύλλο κρούστας, με ένα πινέλο το λαδώνουμε και συνεχίζουμε, βάζοντας το δεύτερο φύλλο επάνω από αυτό. Λαδώνουμε και το δεύτερο φύλλο.
Βάζουμε με το κουτάλι μία ποσότητα από τη γέμιση στην άκρη του δεύτερου φύλλου που λαδώσαμε, την πατάμε λίγο με το κουτάλι και το τυλίγουμε σε μορφή φλογέρας. Έτσι, έχουμε φτιάξει το πρώτο τυροπιτάκι. Συνεχίζουμε με τα ίδια βήματα, για όλα τα φύλλα κρούστας.
Σε ένα ταψί, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο.
Βάζουμε σε ένα μπολ ένα κρόκο αυγού και με το πινέλο τα λαδώνουμε.
Επίσης, πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου έως ότου να ροδίσουν.
Μετά και από το ψήσιμο, τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα να τα σερβίρετε.
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο παρακάτω:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Σου άρεσε η συνταγή ; Βρες εδώ και άλλες νόστιμες συνταγές για τυροπιτάκια!