Πιτες
Πολύ νόστιμα Τυροπιτάκια με φύλλο αέρος, χωρίς μαγιά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αν σου αρέσουν τα τυροπιτάκια, δοκίμασε και αυτή την εκδοχή με φύλλο αέρος. Βγαίνουν αφράτα και πολύ νόστιμα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
370 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
220 γρ νερό
1 κτγ. αλάτι
ηλιέλαιο
300 γρ. τυρί φέτα ή άλλο της προτίμησής μας
1 αυγό+1 κτσ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, κοσκινίζοντας το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το αλάτι.
Αδειάζουμε στο μπολ τα 100 γραμμάρια του νερού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σταδιακά, προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό.
Μετά από λίγο, αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την βάζουμε στον πάγκο και την κόβουμε σε μπαλάκια βάρους 50 γραμμαρίων το κάθε ένα. Μία ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας μας βοηθάει να ζυγίσουμε με ακρίβεια τα κομμάτια της ζύμης.
Με τα υλικά της συνταγής βγαίνουν 11 μπαλάκια ζύμης.
Κατόπιν, ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι ώστε να καλυφθεί ο πάτος του και βάζουμε μέσα τα μπαλάκια της ζύμης. Τα πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλά μας.
Περιμένουμε περίπου 30 έως 40 λεπτά ώστε να ξεκουραστεί η ζύμη, αφού καλύψουμε το ταψί με μία σακούλα ή μεμβράνη μαγειρικής.
Μετά από αυτό τον χρόνο, βγάζουμε τη σακούλα ή την μεμβράνη από το ταψί και λαδώνουμε με το ηλιέλαιο τον πάγκο.
Βάζουμε το μπαλάκι ζύμης επάνω στον πάγκο και το ανοίγουμε με κινήσεις των δαχτύλων μας προς τα έξω.
Αφού το φύλλο έχει ανοίξει αρκετά, το διπλώνουμε στη μέση και κατόπιν το διπλώνουμε και από τις άκρες στη μέση και φτιάχνουμε τα πιτάκια σε τετράγωνο πλέον σχήμα.
Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι, βάζουμε ποσότητα από το τυρί φέτα στο πιτάκι και πιάνοντας τις 4 γωνίες το κλείνουμε προς τα μέσα. Πιέζουμε με τα χέρια μας το επάνω μέρος να κλείσει καλά.
Βάζουμε τα πιτάκια μετά την γέμιση, σε μία λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ έναν κρόκο αυγού με το γάλα και αλείφουμε τα τυροπιτάκια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε για 20 έως 25 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς. Μετά από το ψήσιμο, και αφού βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και είναι έτοιμα να σερβίρετε.
Τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα!
Καλή επιτυχία! Δες το βίντεο με την εκτέλεση:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL